Transparent
Inloggen
Sluiten

Duel van zaterdag is vooral hinderlijke onderbreking van Europese wedstrijden

5 augustus 2021 20:51

De strijd richting een plek in de groepsfase van de Champions League wordt dit weekend kortstondig onderbroken. De ploeg van Roger Schmidt neemt het in Amsterdam in de Johan Cruijff Schaal op tegen Ajax.

PSV is de recordkampioen van de Johan Cruijff Schaal met 11 zeges. De balans tegen Ajax is voor de supercup echter minder. Van de acht voorgaande edities gingen er vijf verloren. In 2012 wist PSV nog met 2-4 te winnen, terwijl de eerste officiële wedstrijd ooit in de Arena ook een zege betekende voor PSV Toen werd met 0-3 gewonnen.

De laatste seizoenen heeft PSV het regelmatig lastig in Amsterdam. Inmiddels wacht het al bijna zes jaar op een zege. Dankzij twee doelpunten van Gastón Pereiro werd destijds met 1-2 gewonnen. Het was destijds een jubileumduel omdat het toen de 1000ste uitwedstrijd van PSV in de Eredivisie was.

De selectie van Ajax kent met Zakaria Labyad één speler met een verleden bij PSV. Bovendien speelde assistent-trainer Michael Reiziger ook in het shirt van PSV, terwijl Erik ten Hag en keeperstrainer Anton Scheutjens ook bij PSV werkten. Nick Viergever heeft juist een verleden in Amsterdam.




Tags

hinderlijke onderbreking anton arena betekende eredivisie hag jubileumduel labyad michael onderbroken pereiro reiziger roger scheutjens schmidt supercup viergever

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn dichterbij eredivisie feyenoord flamingo hendrikus jong koen kou kroes madueke manolev praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip waarheidsgehalte wedstrijdrapportage