Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV opent Eredivisie met probleemloze zege in Almelo

14 augustus 2021 20:37
Foto: Pro Shots

PSV opent Eredivisie met probleemloze zege in Almelo; image source: Pro Shots

PSV is het nieuwe seizoen in de Eredivisie begonnen met een eenvoudige zege. Op de hockeyondergrond van Heracles werd met 0-2 gewonnen. Bruma en Noni Madueke zorgden voor de doelpunten.

Met oog op de wedstrijd tegen Benfica en het feit dat Heracles nog altijd op een plastic 'veld' speelt besloot Roger Schmidt zijn ploeg flink om te gooien. Yvon Mvogo, Mauro Júnior en Bruma stonden voor het eerst dit seizoen in de basis.

Het was lang wachten tot er kansen kwamen voor PSV. Heracles hanteerde dezelfde tactiek als vorig seizoen door alleen maar lange ballen te spelen en trok zich verder massaal terug. Davy Pröpper kwam met een afstandsschot nog het dichtst namens PSV bij een treffer.

De thuisploeg werd ook een paar keer gevaarlijk, maar daar moest het vooral Mvogo dankbaar voor zijn. Aangezien de doelman een paar keer moeite had om de bal onder controle te krijgen zorgde dat voor hachelijke momenten voor het doel. Treffers bleven echter uit.

De eerste keer dat PSV echt gevaarlijk was, was het direct raak. Na een uitstekende counter kon Bruma alleen op het doel af. De aanvaller was veel te snel voor de verdediging van Heracles en kon daardoor de 0-1 eenvoudig binnen schieten. De Portugees was enkele minuten later opnieuw dicht bij een treffer, maar zag zijn schot nu via de paal naast het doel gaan. PSV ging daardoor met een voorsprong van één doelpunt richting de kleedkamer.

Na rust kwam direct Mario Götze binnen de lijnen en dat kwam het spel van PSV duidelijk ten goede. Direct vanaf het begin van de tweede helft had de ploeg volledige controle en kwam de ene na de andere aanval. Na ruim een uur spelen was het dan ook raak. Na een uitstekende aanval zorgde Noni Madueke voor de 0-2 en hij kreeg direct een publiekswissel.

Het tempo ging direct omlaag. PSV leek de krachten te willen sparen met oog op de wedstrijd tegen Benfica. Heracles kon daardoor ook een paar keer over de middenlijn komen.

Het was echter alleen PSV dat kansen bleef krijgen. De afwerking was echter net te slordig en af en toe werd de verkeerde keuze gemaakt. De 0-2 overwinning kwam echter geen moment in gevaar.




Tags

heracles bruma eredivisie almelo benfica madueke mvogo probleemloze afwerking counter dichtst gotze hachelijke hanteerde hockeyondergrond krachten mauro middenlijn plastic portugees publiekswissel roger schmidt sparen yvon

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.839 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

albert alcohol bakayoko brenet brobbey ehvdgxt excelsiorvriend gakpo izecson job koen lozano madueke maduro obelix obispo onzin paniek popcorn psvrijnwoude ridicuul rijbewijs roger santos sutalo trestena twente var xavisimons zusje