Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV staat voor de start van een cruciale week

16 augustus 2021 13:40

Voor PSV breekt een cruciale week aan. Woensdagavond wacht in Lissabon de eerste wedstrijd van het tweeluik met Benfica. De winnaar zal uitkomen in het miljardenbal van de Champions League, terwijl de verliezer naar de groepsfase van de Europa League gaat.

Net zoals PSV heeft ook Benfica nog alle officiële wedstrijden dit seizoen gewonnen. In de derde voorronde van de Champions League werd het Spartak Moskou van Jorrit Hendrix twee keer met 2-0 verslagen, terwijl in de Portugese competitie werd gewonnen van zowel Moreirense als Arouca. Net zoals bij PSV kreeg ook een groot deel van de basisopstelling van Benfica rust afgelopen weekend.

Benfica is voor PSV allesbehalve een onbekende tegenstander, aangezien de Portugezen in 1988 in Stuttgart na strafschoppen werden verslagen in de finale van de Europa Cup 1. Drie keer reisde PSV bovendien af naar Lissabon voor een duel tegen Benfica. In het seizoen 1974/1974 was Benfica de tegenstander in de kwartfinale van de Europa Cup 2. Na een 0-0 in Eindhoven werd in Portugal met 1-2 gewonnen. Vlak voor tijd maakte Willy van der Kuijlen het winnende doelpunt.

In het seizoen 1998/1999 was Benfica een van de tegenstanders in de groepsfase van de Champions League. PSV ging toen met 2-1 onderuit. In het seizoen 2010/2011 troffen beide teams elkaar voor het laatst, in de kwartfinale van de Europa League. Na een dramatische wedstrijd werd met liefst 4-1 verloren in Portugal.

PSV en wedstrijden in Portugal is vaak geen gelukkige combinatie gebleken. Naast de drie keer tegen Benfica speelde het nog vier keer in Portugal een Europese wedstrijd. In 1988 werd met 2-0 verloren van FC Porto, maar dat vormde geen probleem omdat twee weken eerder in Eindhoven al met 5-0 was gewonnen. In 1992 werd in de groepsfase van de eerste Champions League met 2-2 gelijk gespeeld tegen hetzelfde Porto.

De meest bizarre uitwedstrijd die PSV wellicht ooit speelde in Europa vond ook in Portugal plaats, in november 2014 tegen Estoril. Vanwege extreme regenval werd in de rust het duel gestaakt bij een 3-2 achterstand. Een dag later werd het duel hervat en wist PSV nog met een 3-3 gelijkspel richting Eindhoven terug te gaan. De laatste keer in Portugal was twee seizoenen geleden. PSV werd toen met het schaamrood op de kaken van het veld gespeeld tegen Sporting Lissabon en ontsnapte nog dat het 'slechts' 4-0 bleef.

De selectie van Benfica kent met Jan Vertonghen één speler die in de Eredivisie actief was. Vanwege een spierblessure zal de international van België echter beide duels tegen PSV moeten missen.




Tags

benfica portugal lissabon porto allesbehalve arouca belgie eredivisie estoril hendrix kaken kuijlen miljardenbal moreirense onbekende regenval schaamrood spartak sporting stuttgart vertonghen voorronde vormde willy

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.841 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kou kroes madueke manolev praag psvrijnwoude ramalho renners romario rvc sandler santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie vip wedstrijdrapportage