Transparent
Inloggen
Sluiten

FC Twente mag voorlopig door voetballen

9 april 2003 15:20

Verslaggever: RvW

Vandaag heeft de rechtbank in Almelo Stichting FC Twente'65 failliet verklaard. Hoewel de spelers niet onder contract staan bij de stichting kan de faillietverklaring toch grote gevolgen hebben. De stichting bezit namelijk de licentie van de KNVB en indien zij failliet verklaard wordt, zou de club uit de competitie genomen moeten worden. Het is nog onduidelijk of de licentie overgedragen kan worden aan een andere BV van de club. Een woordvoerder van de KNVB heeft inmiddels laten weten dat FC Twente voorlopig nog gewoon door kan voetballen. FC Twente gaat overigens wel in beroep tegen het faillissement.

Indien FC Twente daadwerkelijk nog voor het einde van het seizoen uit de competitie genomen wordt, zou PSV er in de strijd om het landskampioenschap zelfs van profiteren. Alle resultaten van FC Twente dienen in dat geval uit de ranglijst geschrapt te worden. In tegenstelling tot Feyenoord en Ajax verloor PSV wel punten in het onderlinge treffen tegen FC Twente. PSV speelde namelijk gelijk en zou dat resultaat dan mogelijk geschrapt zien worden.

Zie ook discussie op het PSV Forum

Meer op




Tags

twente failliet knvb licentie almelo beroep faillietverklaring faillissement feyenoord landskampioenschap rechtbank

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kou kroes madueke manolev praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie vip wedstrijdrapportage