Knappe zege PSV Vrouwen in Champions League

18 augustus 2021 21:52

Knappe zege PSV Vrouwen in Champions League; image source: Pro Shots

PSV Vrouwen heeft woensdagavond het eerste duel in de voorronde van de Women's Champions League weten te winnen. In Rusland werd met 3-1 gewonnen van Lokomotiv Moskou. Na vier minuten spelen kwam de ploeg al op achterstand na een flinke fout van Sari van Veenendaal, maar twee minuten later wist Esmee Brugts de gelijkmaker al te maken en dat bleek de uiteindelijke ruststand.

In de tweede helft waren het de nieuwelingen in de ploeg van Rick van Rooij die zich lieten zien. Uit een hoekschop van Desiree van Lunteren kon Maruschka Waldus de 2-1 binnen tikken, terwijl diep in blessuretijd Amalie Thestrup het duel definitief besliste met de 3-1.

Om daadwerkelijk in de groepsfase van de Women's Champions League te komen wacht PSV Vrouwen nog een loodzware klus. Daarvoor moet het aanstaande zaterdag ook de finale van de eerste voorronde zien te winnen en daarin is het Engelse Arsenal de tegenstander. Ook die wedstrijd zal in Moskou gespeeld worden.

Indien Arsenal verslagen wordt, wacht voor de ploeg nog een voorronde. Die zal wel worden gespeeld over een thuis- en uitwedstrijd. De loting hiervan is aanstaande zondag. Met onder meer vier kwartfinalisten van vorig seizoen als mogelijke tegenstanders, waaronder recordkampioen Olympique Lyon, lijkt dan wederom een loodzware tegenstander te wachten.