PSV na uitstekende tweede helft nog volop in de race

18 augustus 2021 22:56

PSV na uitstekende tweede helft nog volop in de race; image source: Pro Shots

PSV is het tweeluik in de laatste voorronde van de Champions League begonnen met een nipte nederlaag tegen Benfica. In Lissabon ging de ploeg van Roger Schmidt met 2-1 onderuit. Cody Gakpo maakte vlak na rust de enige Eindhovense treffer. Gezien het spel en de kansen had de ploeg echter recht op meer.

Waar PSV in de voorgaande wedstrijden steeds uit de startblokken schoot, stond het nu juist meteen onder druk. Mede omdat de passing vrij slordig was, vond het spel met name op de helft van PSV plaats. De eerste kans voor Benfica was bovendien ook meteen raak. Phillipp Max was zijn directe man kwijt nadat een pass door de benen van Olivier Boscagli werd gegeven en Rafa Silva kon daardoor buiten bereik van Joël Drommel de 1-0 binnenschieten.

Langzaam kwam PSV iets beter in de wedstrijd, maar het lukte maar niet om door de hechte defensie van Benfica te komen. De Portugezen werden bovendien regelmatig uit de tegenaanval gevaarlijk, waarbij Drommel door uitstekend ingrijpen halverwege de eerste helft een tweede tegentreffer voorkwam. Een minuut later leek het plotseling raak te zijn voor PSV. Eran Zahavi werd diep gestoken na een uitstekende pass van Boscagli en na een kapbeweging schoot hij knap raak. De Israëliër stond echter nipt buitenspel, waardoor de treffer werd afgekeurd. Niet veel later zag Cody Gakpo een schot door de doelman gekeerd worden.

Vlak voor rust wist Benfica echter weer te scoren. Net in een periode dat PSV het beter van het spel had viel de bal aan de andere kant in het doel. Drommel bracht nog uitstekend redding op een afstandsschot, maar uit de daaropvolgende hoekschop wisten de Portugezen alsnog te scoren. Een kopbal van Benfica kwam tegen een eigen speler aan, waarna de bal voor de voeten van Weigl kwam en hij kon eenvoudig de 2-0 binnen tikken en dat was uiteindelijk ook de ruststand.

Snel in de tweede helft kreeg PSV al een grote kans. Uit een voorzet van Mario Götze kon Marco van Ginkel koppen, maar de doelman van Benfica wist met een knappe redding wederom zijn doel schoon te houden. Dat deed hij niet veel later ook op een schot van Zahavi, waarna direct een counter volgde van Benfica en nu Drommel redding wist te brengen. PSV kwam echter uitstekend uit de startblokken en vijf minuten spelen na rust was het Gakpo die met een heerlijk schot net buiten de zestien de 2-1 wist binnen te schieten.

Na een uur spelen kreeg Mario Götze opeens een enorme kans. Na een geweldige bal van Gakpo kwam de Duitser alleen voor de doelman te staan. Hij werd echter net genoeg gehinderd, zodat hij niet kon uithalen. PSV kwam echter steeds beter in de wedstrijd. Een poging van Gakpo ging net naast het doel, terwijl Zahavi zijn inzet via een Portugese verdediger miraculeus gekeerd zag worden door de doelman. Gakpo zag een kwartier voor tijd bovendien wederom zijn schot gekeerd worden.

PSV probeerde nog wel aan te zetten, maar met de gedachte dat er ook nog een return in Eindhoven aankomt volgende week werd er weinig risico meer genomen. Kansen en logischerwijs dan ook doelpunten kwamen er niet meer, waardoor PSV met 2-1 onderuit ging. Het is echter nog volop in de race voor een plek in de groepsfase van de Champions League.