Transparent
Inloggen
Sluiten

Roger Schmidt: 'We verdienden denk ik meer dan 2-1, maar een knock-out ronde gaat over twee wedstrijden'

18 augustus 2021 23:48

In gesprek met RTL 7 kreeg Roger Schmidt de vraag hoe tevreden hij was met de prestatie van zijn ploeg. "Met de prestatie zelf ben ik heel tevreden. We speelden een goede wedstrijd en waren de betere ploeg", aldus Schmidt. "We verdienden denk ik meer dan 2-1, maar een knock-out ronde gaat over twee wedstrijden. De uitgangspositie voor volgende week is niet perfect, maar het is ook zeker niet dat we het vertrouwen zijn kwijt geraakt. We kijken erg uit naar volgende week."

Schmidt vond niet dat zijn ploeg het in de eerste helft al bijna had weggegeven. "Ook in de eerste helft speelden we goed. Alleen de twee momenten waarop zij scoorden waren te makkelijk", zo gaf hij aan. "Maar ook in de eerste helft hadden we onze momenten. Over de hele eerste helft waren wij gevaarlijker. In de rust hebben we ons gefocust, gezegd dat alles mogelijk is en we in onszelf moesten geloven. We kwamen in de tweede helft goed terug. Die helft was wel beter, maar de eerste helft was ook zeker niet slecht."

Gevraagd werd aan de trainer of het voor hem ook een optie is om Ibrahim Sangaré te wisselen voor Davy Pröpper in plaats van Marco van Ginkel. "Marco had al een gele kaart en op dit niveau en met deze intensiteit zal het altijd een uitdaging blijven. Daarom heb ik er geen moment aan gedacht om Sangaré te wisselen. Hij is voor ons cruciaal. Daar heb ik nog geen seconde aan gedacht", zei hij daarover, waarna hij ook gevraagd werd naar de wissel van Olivier Boscagli. "Hij gaf aan dat hij vermoeid was. Voor hem en zijn vrouw zijn het een paar zware dagen geweest. Hij heeft niet veel slaap gehad en niet alles kunnen trainen. Hij was wat vermoeid en met Armando Obispo hebben we een uitstekende optie op de bank. Ik wilde geen enkel risico nemen en Armando deed het direct voortreffelijk."

Schmidt gaf vervolgens aan nog altijd te hopen op versterkingen deze maand. "We moeten onze selectie nog verbeteren, omdat we een lang seizoen te gaan hebben en veel wedstrijden moeten gaan spelen. Naar mijn gevoel is er nog wel potentie om deze selectie te versterken", aldus de trainer.




Discussieer mee op de forums


Tags

schmidt roger armando sangare boscagli ginkel intensiteit obispo uitgangspositie

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.844 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla business dichterbij eredivisie feyenoord kompas kou kroes madueke oost overmars praag psveldhoven ramalho renners romario ruilen rvc sandler seat skipper soccernews sparta utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte