Transparent
Inloggen
Sluiten

Lars Unnerstall: 'Vorig seizoen konden of wilden een paar spelers niet brengen wat Schmidt wil'

20 augustus 2021 09:53 - VI.nl
Foto: Pro Shots

Lars Unnerstall: "Vorig seizoen konden of wilden een paar spelers niet brengen wat Schmidt wil"; image source: Pro Shots

In een uitgebreid interview met Voetbal International geeft Lars Unnerstall aan niet verrast te zijn dat de aanpak van Roger Schmidt nu wel lijkt te werken bij PSV. "Ik had verwacht dat het zou gebeuren, maar niet zo laat. Het is jammer dat we halverwege vorig seizoen nog niet op een vergelijkbaar niveau zaten", aldus Unnerstall. "Maar er waren blijkbaar toch nog een paar andere spelers nodig. André Ramalho bijvoorbeeld, die als centrale verdediger al eerder met de trainer had gewerkt. Vorig seizoen konden of wilden een paar spelers nog niet brengen wat Roger wil."

Mohamed Ihattaren is wat de doelman betreft het beste voorbeeld. "Als je zo met hem zit en praat, is hij echt een topgast. Een kapotgoeie voetballer ook. Als hij die bal had, stond ik soms echt te genieten. Maar aanvallen is niet alles in het moderne voetbal. Dat moet hij nog leren", zo geeft hij aan. "Lukt dat, dan speelt hij straks weet-ik-waar. Dan kan hij zo ver komen. Maar je kunt nog zo goed voetballen, als de trainer zegt: We gaan zo spelen en je doet het niet, dan speel je niet. En dan is het misschien beter om een andere club te zoeken."

Unnerstall gaat verder: "Aan Mo kon je het op de training meteen aflezen: heeft hij er zin in, of had hij beter binnen kunnen blijven? Dat is niet goed. Iemand als Mario Götze is daar veel professioneler in. Die heeft ook heus weleens een mindere dag. Mario werd ook vader, had ook slechte nachten. Het minste wat je dan kunt doen op de training, is arbeid leveren. Niet nadenken, gewoon rennen. Maar dat is voor Duitsers misschien toch wat gemakkelijker dan voor Nederlanders."

Ondanks dat hij zijn basisplaats kwijt raakte, heeft de Duitser zelf helemaal geen problemen met Schmidt. "Ik heb goede gesprekken gevoerd met Roger, hij is echt wel menselijker dan hij soms overkomt. Als ik iets had, kon ik bij hem terecht", zegt hij daarover. "Ik vind hem geen aparte man. Wel een trainer met een specifieke voetbalfilosofie. Hij hamert op volle bak druk zetten en een hoge intensiteit. Elke training, elke oefening is daarop gericht. Het duurt even voor een team doorheeft wat hij wil. Nu is PSV zo ver. Ze spelen echt goed, poeh. Mooi om te zien."

Meer op VI.nl




Discussieer mee op de forums


Tags

unnerstall schmidt roger aflezen arbeid doorheeft gemakkelijker gotze ihattaren intensiteit kapotgoeie menselijker nachten nederlanders oefening poeh ramalho topgast voetbalfilosofie

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 jaar geleden
Topsport mentaliteit. Dat blijkt uit alles. Dat de media met hun negativiteit toch weer proberen oorlogjes binnen de selectie te veroorzaken blijft van alle tijden, maar is niet minder irritant. Ik ben i.i.g. erg blij dat er eindelijk korte metten wordt gemaakt met ego's die zichzelf groter beschouwen als de club. En natuurlijk kan je dan concluderen dat Mo te jong is en blablabla, maar feit blijft dat we ieder jaar moeten presteren en het ene jonkie kan dan blijkbaar beter mee dan het andere jonkie, dat dan beter nog een paar jaar kan rijpen bij een andere club of in Jong PSV.
+4/-0

 
2 jaar geleden
Je weet wel die Mo die binnenkort speelt bij Fc weet-ik-waar..
+3/-0

 
2 jaar geleden
Mo Naco, als Raiola z'n zin krijgt.
+2/-0

 
2 jaar geleden
Als word het Mo eskroen. Opdonderen aub!
+1/-0

2 jaar geleden
Het is wel te hopen dat Obispo, Fofana, Oppegard en Antonissen bij gaan tekenen.
Voor die jongens is PSV de ideale club om te rijpen en te groeien en beter te worden. Als ze aanhaken is dat mooi.
Daarna kunnen ze dan een grote klapper maken en echt naar een mooie vlub.
Gakpo, Bergwijn, Memphis, Wijnaldum en zelfs Dumfries hebben deze route gevolgd en met succes.
De jongens die te vroeg weggaan sterven allemaal in schoonheid. Labyad, Bakkali, Lammers, en ik vrees ook Mo, noem ze maar op.
OOk niet echt dankbaar naar de club waar je al 10 jaar speelt.
+5/-0

 
Maan (geschorst)
2 jaar geleden
Fofana zo juist bijgetekend tot 2025
+3/-0

2 jaar geleden
Ik vind dat er wel heel snel wordt geoordeeld dat PSV nu zoveel verder is dan afgelopen jaar. We zijn, ondanks de nederlaag tegen Benfica, uitstekend aan het seizoen begonnen, dat absoluut. Maar laten we even afwachten voordat we een oordeel vellen of PSV echt gegroeid is. Laten we even afwachten tot we AZ en Feyenoord hebben gehad.

Verder lijkt het me inderdaad duidelijk dat Mo Ihattaren het niet kan opbrengen om te doen wat Schmidt nodig acht. Jammer voor PSV, jammer voor Schmidt, maar nog het meest jammer voor Mo zelf. Laten we maar stoppen om hier nog energie in te stoppen en hopen op het spoedige bericht dat de jongen een nieuwe club heeft gevonden.
+5/-1

 
2 jaar geleden
Dit seizoen word de droogt van 16!!!! Niet gewonnen topwedstrijden doorbroken 100%
+1/-0

2 jaar geleden
En het lijkt er zelfs op dat Feyenoord deze speelstijl heeft overgenomen, gezien de wedstrijd tegen o.m. de Zweden. Wat opvalt is dat beide ploegen zonder een klassieke centrumspits spelen waardoor de tegenstander kennelijk niet meer weet wie ze nu allemaal moeten dekken. Door de verwarring vallen er gaten waardoor bijna iedere speler in scoringspositie komt. De Portugezen hadden het er in de tweede helft maar Spaans benauwd mee... Het belooft een hele leuke competitie te worden.
+2/-0

 
2 jaar geleden
Leuk en aardig wat Feyenoord laat zien maar het niveau niet gaan vergelijken aub! Het zijn de nummers 3 a 4 van het desbetreffende land. Wel goed voor de punten iig!
+1/-0

2 jaar geleden
De man stijgt bij mij weer wat verder in waarde. Vooropgesteld, ik heb het hele interview (nog) niet gelezen, maar dit vind ik echt grote klasse. Geen rancune, eerlijke praat, en kunnen genieten van je oude club. Waren er maar meer zo
+6/-0

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
Idd. Goede gast, Lars, met goede kop erop. Écht jammer dat hij de concurrentiestrijd met Joël niet aan wilde. Maar een verademing in zijn bewoordingen over club, trainer en ex-collega's. Hoeveel spelers die het bij PSV niet redden of anderszins vertrokken trapten niet na en smeten met modder. Prima vent, en geen verkeerde doelman. Hem gun ik wél alle succes in zijn verdere carrière en leven.
+3/-0

 
2 jaar geleden
Solliciteren naar een terugkeer??🤣
+1/-0

2 jaar geleden
Mooie vent. Had hem nog graag bij PSV gehad. Ik vind Duitsers hier sowieso vaak aardig ogen. Dat heb ik met Unnerstall, Götze en Max, maar ook bijvoorbeeld met Schwaab. No-nonsense spelers, altijd hardwerkend en zeer sympathiek.
+8/-0

 
2 jaar geleden
Ik vind Unnerstall de beste keeper die we de laatste jaren gehad hebben. En met een keeper bedoel ik een doelman die vooral bezig is met ballen tegen houden en een grote vent in het strafschopgebied zijn.
Misschien is zijn meevoetballen minder maar bij een keeper vind ik dat niet zo zwaar van belang.
Ik moet zeggen dat Joël het tot nu toe prima gedaan heeft, en dat die met een mooie trap het spel goed voort kan zetten. Maar hij is nog niet echt getest.
+2/-0

2 jaar geleden
Had vorig jaar na de wedstrijd tegen Volendam direct eerste keeper moeten worden. Eeuwig zonde. Maar das slechts mijn bescheiden mening.
+2/-0

2 jaar geleden
precies dit. Dit zei ik (als een van de weinigen leek zo) begin vorig seizoen al. Maar afkraken is helaas makkelijker dan realiteit en opbouwen. Schmidt had het goed, en heeft het goed, en mag van mij nog heel wat jaren blijven!
+3/-0

 
2 jaar geleden
Laten we Schmidt inderdaad koesteren en hopen dat hij nog een tijdje blijft, want het wordt heel moeilijk, zo niet onmogelijk, hem te vervangen als hij straks vertrekt.
Eindelijk hebben we weer eens een trainer met een duidelijke visie die we ook gewoon terugzien op het veld. Eindelijk zien we weer eens vaste patronen en eindelijk zien we spelers weer beter worden. Het is zelfs leuk om naar te kijken. In het hele land geniet (bijna) iedereen weer van PSV.
Daarbij heeft Schmidt ook nog een enorme aantrekkingskracht en heeft hij een heel groot aandeel in het uit de stront trekken onze mooie club.
+1/-0

 
2 jaar geleden
"We zijn er nog niet, maar wel onderweg", aldus de Dijk
+1/-0

 
2 jaar geleden
Ook als we ons niet plaatsen voor de CL en geen kampioen worden dit seizoen moeten we Schmidt koesteren en hopen dat hij blijft.
Ik ken maar 1 Nederlandse trainer die, op dit moment, goed genoeg is voor PSV en die zie ik voorlopig nog niet vertrekken uit Barcelona om naar PSV te komen. Buitenlandse trainers van dezelfde kwaliteit en aantrekkingskracht als Schmidt zullen niet in rij staan om naar Nederland te komen.
+1/-0



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.845 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bardet belasting bla bosz business eredivisie feyenoord hendrikus jong kompas kou kroes ofwel oost praag psveldhoven ramalho renners romario ruilen rvc sandler seat seizoenskaart skipper soccernews sparta utrecht voorkennis