Transparent
Inloggen
Sluiten

Dinsdag wacht voor PSV al meteen een allesbepalende wedstrijd

23 augustus 2021 11:13

Voor PSV staat dinsdagavond al een zeer cruciale wedstrijd op het programma. In het Philips Stadion wacht de return tegen Benfica. Na de 2-1 nederlaag in Portugal heeft de ploeg van Roger Schmidt nog alle kans om de groepsfase te kunnen halen.

PSV speelde in eigen huis drie keer eerder tegen Benfica en dat eindigde drie keer in een gelijkspel. In het seizoen 1974/1975 werd in de kwartfinale van de Europa up 1 met 0-0 gelijk gespeeld, terwijl in de groepsfase van de Champions League in het seizoen 1998/1999 een 2-2 eindstand uiteindelijk op het scorebord. Die uitslag stond er ook in april 2011 toen beide ploegen elkaar troffen in de kwartfinale van de Europa League.

In totaal speelde PSV zeven keer in Eindhoven tegen een Portugese tegenstander. In 1988 werd na een voetbalshow FC Porto verslagen met 5-0 verslagen. In 1993 was FC Porto tot nu toe de enige Portugese club die in Eindhoven wist te winnen van PSV, toen eindigde het in 0-1. Estoril (2014) en Sporting Lissabon (2019) werden wel verslagen.

Zes keer eerder speelde PSV in de voorrondes van de Champions League. Dat leidde uiteindelijk vier keer tot deelname aan de groepsfase. Twee keer eerder begon PSV de return in Eindhoven met een nederlaag. In 1998 werd in Eindhoven na verlenging vervolgens gewonnen van het Sloveense Maribor, terwijl in 2004 Rode Ster Belgrado met 5-0 van het veld werd gespeeld.

Tweevoudig Europa Cup 1-winnaar Benfica moest acht keer eerder deelnemen aan de voorrondes om tot de groepsfase van de Champions League te kunnen komen. Dat lukte uiteindelijk vijf keer. Vorig seizoen ging het nog verrassend in Griekenland onderuit tegen PAOK FC toen de voorronde nog over één wedstrijd werd gespeeld.




Tags

benfica allesbepalende porto estoril griekenland lissabon maribor paok portugal roger schmidt sporting ster verlenging voetbalshow voorronde

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kou kroes madueke malaise manolev nederland praag psvrijnwoude renners rvc santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie utrecht vip wedstrijdrapportage