Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV komt niet door Portugese muur en gaat naar Europa League

24 augustus 2021 23:04
Foto: Pro Shots

PSV komt niet door Portugese muur en gaat naar Europa League; image source: Pro Shots

Het is PSV niet gelukt om de groepsfase van de Champions League te halen. De return in het Philips Stadion eindigde in 0-0. Ondanks dat het bijna een uur met een man meer speelde kwam het amper tot kansen.

De intenties van Benfica werden direct vanaf het begin al duidelijk. In vergelijking met vorige week speelden ze maar met twee aanvallers en loerden vol op de counter. De eerste kans was echter wel voor de Portugezen, maar uit de kluts werd uiteindelijk over het doel geschoten.

Benfica trok zich massaal terug en PSV wist er nauwelijks doorheen te komen. Na bijna een half uur spelen kwam er plotseling een grote kans toen de bal bij Philipp Max kwam, maar zijn schot belandde in het zijnet.

Niet veel later leek er voor PSV een meevaller te komen toen verdediger Verissimo zijn tweede gele kaart ontving na een elleboogstoot en dus met rood moest vertrekken. Benfica trok zich nog verder terug en kwam amper nog uit de verdediging. Buiten een poging van Noni Madueke wist PSV echter niet tot kansen te komen in de eerste helft.

De tweede helft begon zeer rommelig aan de kant van PSV. De ploeg leek te gehaast op zoek te zijn naar een doelpunt en dat zorgde er voor dat de passing veel te slordig was en Benfica eenvoudig overeind kon blijven. Vanuit het niets kreeg de ploeg van Roger Schmidt echter opeens een enorme kans. Uit een counter raakte Eran Zahavi de lat na een voorzet van Cody Gakpo.

Schmidt probeerde iets te forceren en bracht drie invallers binnen de lijnen. Yorbe Vertessen was een van die drie spelers en hij kreeg al snel een grote kans. Zijn schot werd echter gekeerd door de doelman en dat gold ook voor de rebound. In de resterende minuten probeerde PSV nog wel aan te zetten, maar werd geen moment meer gevaarlijk. Voor PSV rest dan ook niets anders dan een plek in de groepsfase van de Europa League.




Discussieer mee op de forums


Tags

benfica counter muur schmidt cody elleboogstoot eran gakpo gehaast kluts loerden madueke meevaller passing philipp poging rebound roger rommelig verissimo vertessen zahavi zijnet

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.845 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie exzfoxsy feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage