Transparent
Inloggen
Sluiten

Eerste blok aan wedstrijden eindigt in eigen huis tegen FC Groningen

26 augustus 2021 13:03

Het zware eerste blok aan wedstrijden wordt zaterdagavond afgesloten in het Philips Stadion. FC Groningen is dan de tegenstander van de ploeg van Roger Schmidt. De Trots van het Noorden is met een 1-2 zege tegen Cambuur en een 0-0 gelijkspel tegen FC Utrecht redelijk begonnen aan het seizoen.

Inclusief voorloper GVAV speelde PSV al 54 keer eerder in Eindhoven voor de competitie tegen de Groningers. Tot nu toe wist het het 39 keer te winnen, speelde het 13 keer gelijk en verloor slechts 2 keer. De grootste overwinning werd behaald in het seizoen 2001/2002. Mede dankzij drie doelpunten van Jan Vennegoor of Hesselink werd met 8-0 gewonnen. Huidig assistent-trainer André Ooijer opende die avond de score.

Vorig seizoen verliep het duel een stuk moeizamer. Dankzij een benutte strafschop van Eran Zahavi werd met 1-0 gewonnen. De wedstrijd stond echter vooral in het teken van Willy van der Kuijlen. Skiete Willy was enkele dagen eerder helaas komen te overlijden en daar werd zowel vooraf als tijdens de wedstrijd op schitterende wijze bij stil gestaan.

De selectie van FC Groningen kent geen spelers meer met een verleden bij PSV, aangezien Ramon Pascal Lundqvist deze week de overstap maakte naar Griekenland. De middenvelder is voor een seizoen verhuurd aan Panathinaikos. Aan de kant van PSV is nog wel een speler met een verleden bij de Groningers, aangezien Ritsu Doan 66 officiële duels voor ze speelde voordat hij twee jaar geleden de overstap maakte naar Eindhoven. Teammanager Bas Roorda maakte vorig seizoen diezelfde overstap, nadat hij als doelman ook al voor beide teams had gespeeld. Hoofd jeugdopleiding Ernest Faber heeft zowel als speler en als trainer ook een verleden bij FC Groningen.




Tags

groningen groningers willy cambuur doan eran faber griekenland gvav hesselink kuijlen lundqvist moeizamer ooijer panathinaikos pascal roger roorda schmidt skiete utrecht vennegoor zahavi

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.844 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kou kroes madueke manolev praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie vip wedstrijdrapportage