PSV in doelpuntrijk duel te sterk voor FC Groningen

28 augustus 2021 22:02

PSV in doelpuntrijk duel te sterk voor FC Groningen; image source: Pro Shots

PSV heeft ook de derde competitiewedstrijd van dit seizoen winnend af weten te sluiten. In het Philips Stadion werd met 5-2 gewonnen van FC Groningen. André Ramalho scoorde twee keer, terwijl ook Cody Gakpo, Eran Zahavi en Bruma tot scoren kwamen.

Waar ploegen in het Philips Stadion zich vaak massaal terugtrekken koos FC Groningen voor een compleet andere aanpak. Zij wilden hoog druk zetten en dat leidde tot een wedstrijd met twee ploegen die de aanval zochten. Het leidde dan ook al snel tot de 1-0. Cody Gakpo kapte naar binnen en schoot op heerlijke wijze via de paal de openingstreffer tegen de touwen.

Het zou de voorbode moeten zijn op een eenvoudige avond voor PSV, maar na defensief gestuntel van de ploeg van Roger Schmidt stond het tien minuten later opeens 1-2 door twee doelpunten van oud-PSV'er Ngonge. Snel na die doelpunten kregen de Groningers nog twee goede mogelijkheden, waardoor voor het eerst in het seizoen het gemor vanaf de tribunes ontstond.

PSV kreeg de grip op het duel al snel terug en dat leidde ook direct tot de gelijkmaker. Uit een hoekschop kopte André Ramalho de 2-2 in het doel. Omdat deze via het been van El Hankouri ging, werd het doelpunt uiteindelijk als een eigen goal in de boeken gezet. PSV bleef aanzetten, maar leek met een gelijke stand de kleedkamers op te moeten zoeken. Scheidsrechter Gözübüyük gaf vanwege een lange blessurebehandeling echter zes minuten blessuretijd en helemaal aan het eind sloeg de ploeg alsnog toe. Wederom kopte Ramalho uit een hoekschop binnen en dit keer werd de treffer wel op zijn naam gezet.

In de tweede helft vloog PSV uit de startblokken. Uit schoten van Gakpo en Marco van Ginkel moest de doelman van de Groningers in de eerste minuten al twee keer reddend optreden. Tien minuten na rust viel dan de treffer nadat Eran Zahavi werd weggestoken. De Israëliër kon eenvoudig binnen tikken, maar werd vervolgens afgevlagd vanwege buitenspel. De VAR had er even voor nodig, maar het doelpunt werd alsnog goedgekeurd en de 4-2 was een feit. Zahavi kreeg een minuut later al de kans om het duel definitief te beslissen, maar vond nu de doelman op zijn weg.

Niet veel later lag het spel wederom lang stil. Gakpo ging onderuit in het strafschopgebied en Gözübüyük liet doorspelen. De VAR keek er lange tijd naar toen het spel eenmaal stil lag en besloot vervolgens om de scheidsrechter toch naar de zijkant te roepen voor een penalty voor PSV. Gözübüyük bleef na het zien van de beelden echter bij zijn standpunt staan. Al leek de scheidsrechter het ook gewoon bij het rechte eind te hebben.

In de slotfase kwam Bruma binnen de lijnen en op redelijk identieke wijze als Zahavi bij de 4-2 schoot de Portugees ook de bal in het doel. Ook hij werd echter afgevlagd vanwege buitenspel. De VAR keek er ook nu weer naar, maar kwam toen tot de conclusie dat de assistent-scheidsrechter het dit keer wel bij het juiste eind had. Vanwege de vele wissels en de drie VAR-onderbrekingen werden er liefst zeven minuten blessuretijd gegeven. FC Groningen probeerde in een laatste alles-of-niets poging nog tot de aansluitingstreffer te komen, maar het was PSV dat in de laatste seconde weer toesloeg. Bruma werd wederom diep gestuurd, kapte zijn tegenstander uit en krulde de bal vervolgens op heerlijke wijze voorbij de doelman. Het was het passende slot van een avond tussen twee ploegen die de aanval zochten en liefst zeven doelpunten als gevolg hadden.