Transparent
Inloggen
Sluiten

Nederlands elftal zonder Joël Drommel veel te sterk voor Turkije

7 september 2021 22:33
Foto: Pro Shots

Nederlands elftal zonder Joël Drommel veel te sterk voor Turkije; image source: Pro Shots

Het Nederlands elftal heeft dinsdagavond overtuigend gewonnen van Turkije. Het kwalificatieduel eindigde in een 6-1 overwinning. Joël Drommel, na de blessure van Cody Gakpo de enige PSV'er in de selectie van Oranje, bleef wederom de hele wedstrijd op de bank. Met drie doelpunten en een assist was oud-PSV'er Memphis Depay wederom de grote ster van de avond.




Discussieer mee op de forums


Tags

drommel turkije cody depay gakpo oranje ster

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 jaar geleden
Nogmaals een voorbeeld, in dit geval bij Oranje: pressing en snel omschakelen door het midden is de manier om vandaag de dag succesvol te zijn op het veld. Vergeet 'langs de zijlijn naar de achterlijn lopen en voortrekken' het is ouderwets en leuk om te zien maar meer ook niet.
+2/-2

 
2 jaar geleden
Maar dan moet er in het midden wel ruimte zijn. PSV heeft dit tegen Benfica 95 minuten geprobeerd en kwam nauwelijks tot kansen.
Het is een goed plan-A, maar als er niet doorheen te komen is moet je wel naar plan-B, en dan zijn voorzetten vanaf de zijkant ook een prima wapen. Een hele strakke voorzet waar tegenaan is te koppen is lastig te verdedigen.
+5/-0

 
2 jaar geleden
Plan A werd tegen Benfica echter wel dramatisch slecht uitgevoerd, zeker in de tweede helft en dan komt gelijk de zwakte van PSV boven, namelijk de bank. Cody en Madueke zijn geen klassieke vleugelspelers met een voorzet en er was ook niemand om met het koppie tegen de bal aan te lopen. Dan had je Ramalho naar voren moeten sturen met alle risico van dien achterin. Vind overigens wel dat we de laatste tien minuten gewoon alles of niks hadden moeten spelen, aan de andere kant moeten Zahavi en Verteseen gewoon scoren. Nederland speelde fantastisch vandaag de Turken zijn er geen seconde aan te pas te komen. Wat een pareltjes die eerste twee goals.
+1/-1

 
2 jaar geleden
Daar had PSV ivg met Benfica tekort aan lengte voor, geloof niet dat PSV één kopduel won in de 16. Je kunt ook minder hoog pressing spelen, dan komen er ook ruimtes, maar Benfica was gewoonweg beter.
+1/-3

 
2 jaar geleden
Daarom had ik 15 minuten voor tijd ook Sangare naar de spits gestuurd om daar samen met Zahavi een koppel in de 16 te vormen met lengte en kopkracht. Dan krijg je onrust, en kan bv Götze een afvallende bal erin schieten. Gakpo had ik laten staan want die kan hele goede voorzetten geven.
Tav plan-A had Benfica alles goed voor elkaar, en ik denk niet dat met minder pressing Benfica verder van het doel af was gaan staan. Die wilde juist de ruimtes zo klein mogelijk houden, want daarmee hadden ze de wedstrijd in de grip. Daarom had ik ook graag een overstap op Plan-B gezien.
Verder heb ik wel enorm genoten van de vCL,
+1/-1

 
2 jaar geleden
Dit is een topic van Nederlands 11tal. Geen Benfica da's al verleden tijd 🙄
+7/-0

 
2 jaar geleden
Dit kan ook tegen AZ of Feyenoord gebeuren. Het gaat over welke aanpassing je doet als je plan-A niet goed werkt ;)
+1/-1

 
2 jaar geleden
Ik vraag me sowieso af hoe zo'n groot en sterk iemand als Sangaré zijn hoofd niet vaker als wapen gebruikt. Qua fysiek heeft hij verreweg de meeste potentie om met het hoofd gevaarlijk te zijn, maat je ziet hem zelden een sterke kopbal geven.

Volgens mij gaat hij met corners niet eens altijd mee naar voren, of hij is echt bijna onzichtbaar doordat hij niet gevaarlijk wordt. Doet me een beetje denken aan Engelaar (mbt dit koppen). Hij was ook een van de grootste en sterkste en ging niet eens naar de 16 met corners. Leer Sangaré aanvallend koppen aub, danku Roger.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Ik ben het natuurlijk met je eens dat we geen lengte hebben voorin maar als hun toch al met 10 man staan en je gaat die bal erin pompen , zal het voor hun nog steeds een heel ongemakkelijke situatie zijn. Het omsingelen wat we nu deden , tikken tot we ruimte zagen die er ook bijna niet kwam was voor hun perfect.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Met deze nieuwe 1.90m lange spits schijnen we wel kopkracht binnen te krijgen om iets te forceren. Hoge voorzetten vanaf de achterlijn zijn inderdaad achterhaald, maar is ook geen onderdeel waar Schmidt veel op focust. Vinicius zou ook een erg sterk linkerbeen hebben en zou heel doelgericht zijn.

Die strakke of terugtrekkende voorzetten die we Max afgelopen seizoen regelmatig hebben zien maken ben ik wel positiever over. Helaas nog niet/te weinig gezien dit seizoen.
+1/-0

2 jaar geleden
Davy Klaassen laat wederom zien waarom men hem 'Mister 1-0' noemt. Wat een HELD is dat. Wie oh wie gaat bij PSV die rol op zich nemen?

Inzake pressing/ snel omschakelen: me dunkt dat er de afgelopen jaren door bepaalde teams is aangetoond dat er meerdere wegen naar Rome leiden. Die hele pressing fantasie is gewoon een hype en waait tzt weer over.
+3/-6

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
Meister 1-0 is degene die de 1-0 maakt op dat moment. En wie dat doet zal me een reet roesten hahaha
+1/-0

 
2 jaar geleden
Ik vind Klaassen geen bijzondere voetballer, maar hij scoort zo ontzettend vaak als middenvelder, dat is niet normaal. Gisteren al in de eerste minuut, maar bij Ajax scoort hij vaak als de anderen niet thuisgeven of er niet doorheen komen en opent dan inderdaad vaak de score.
+2/-0

 
2 jaar geleden
Ik denk al heel lang dat op een soort wiskundige manier naar vrije banen voor de bal kijken, en dan goed positie kiezen ook enorm belangrijk is. Het is niet alleen gevoel, het is n.m.m. vooral ruimtelijk inzicht en overzicht, en dan uitrekenen waar de kans groot is dat de bal kan gaan komen. Tekst is misschien wat vreemd, maar ik hoop dat je snapt wat ik bedoel.
+2/-0

 
Haha, wat een onzin. Pressing fantasie? Hype? Hoe lang duurt een hype dan, want er zijn (succesvolle) teams die op die manier al lange tijd spelen :denk
+5/-1

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
Oranje-1974 speelde zeer agressieve pressing. Dinamo Kiev speelde in 1975 en 1986 robotvoetbal met pressing. AC Milan van Sacchi speelde met hoge pressing(PSV werd in eigen huis 9 december 1992 compleet dol gespeeld). Frankrijk2018 speelde zeer agressief met lage pressing. Oranje gisteren tegen Turkije(6-1) was volgens vanGaal succesvol omdat er 90 minuten met pressing gespeeld werd. Is het dan een 'fantasie en n hype die overwaait'?
+1/-1

 
2 jaar geleden
Het zal bij tony wel steken (geen Promes-grap!) dat het cluppie van zijn HELD het niet doet
+3/-1

 
2 jaar geleden
Het stoort Tony enorm dat we al jaren toekijken en voor l.l staan. 1 van de redenen hiervan was een totaal gebrek aan scorend vermogen en creativiteit. Er lijkt verbetering plaatsgevonden te hebben maar ik vraag me af of er iemand in onze selectie hebben die ons geregeld over het dode punt zal gaan helpen. Onze spits bijvoorbeeld scoort er 2 of 3 om vervolgens weer een paar potjes droog te staan. Dergelijke zaken zullen moeten verbeteren om serieus mee te willen doen.
+1/-1

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
In je tijdslijn zitten flinke gaten. Als je de winnaars van de CL van, pak hem beet, de laatste 30 jaar erbij pakt zie je dat er continu 'stijlen' zijn die blokken van succes opleveren. Er zijn meerdere wegen die naar Rome leiden. ik doe ook niet mee aan dat ophemelen van bijvoorbeeld de Duitse trainersschool. Daarmee zou je mensen als Ancelotti, Guardiola en zelfs Mourinho ernstig tekort doen.
+1/-1

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
Ter info voor jou: Bij Guardiola bv. is pressing heel belangrijk. Iets met n klepel en klok? Pressing is here to stay in voetbal.
+2/-1

 
2 jaar geleden
Held in kapitale letters nog wel.
+1/-1

 
2 jaar geleden
En dat is een van de (voornaamste) redenen dat ik, sedert begin nineties, Oranje (voetbal, mannen) ben gaan haten. Zo'n Klaasen gun ik geen gelukkige dag in zijn leven, sterker nog geen enkel gelukkig moment, brrr en zo lopen er daar nog wel een aantal rond. Hopelijk kan Noorwegen stunten in Amsterdam(?), maar ik verwacht van niet.
+1/-1

 
2 jaar geleden
Ik haat niet zo snel iemand. Klaassen haat ik niet. Ik ben primair PSV fan. En kan het op die manier niet opbrengen om "concurrentie" aan te moedigen als ze een ander (lees; nationaal) shirt dragen. Dat kan aan mij liggen. Maar om die reden heb ik niets met NL elftal, nooit gehad ook.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Ik vind het juist mooi om te zien dat er nu met Gakpo, Malen, Bergwijn, Depay en Luuk de Jong 5 jongens in de voorhoede rondlopen die bij onze club gloriedagen hebben gekend en/of er groot geworden zijn. En van jongens als De Vrij, De Ligt en Van Dijk kan ik ook genieten. En als een Klaassen dan een goeie interland speelt, dan kan ik dat sentiment van dat hij een Ajacied is wel een avondje van me af gooien. Maar aankomend weekend hoop ik weer dat ie over zijn eigen benen struikelt als hij in kansrijke positie komt.
+3/-0

 
2 jaar geleden
Zo stond ik er ook in gedurende de seventies & eighties. Halverwege de nineties zo ongeveer ontwikkelde zich de pure haat (jegens met name bepaalde club en spelers). Al moet ik zeggen dat het ook nog eens samenviel met de grote Oranjegekte die na 1988 de kop op stak. Een van de grote ergernissen des levens.
+1/-1

 
2 jaar geleden
Iemand van Ajax een held noemen. Dan heb je het inderdaad wel begrepen.
+7/-2

2 jaar geleden
Klaassen heeft, net als bijv. Van Ginkel en Wijnaldum dat hebben, gevoel om op het juiste moment in scoringspositie te komen. Dat is heel belangrijk, want dat levert je toch aardig wat doelpunten op die je over een dood punt kunnen helpen.

De wedstrijd van gisteren vergelijken met onze pot tegen Benfica is onzinnig. Benfica is een tegenstander die heel goed in staat is compact te spelen en dat doet vanuit een uitstekende organisatie. Turkije is los zand. Net als bij de wedstrijd van PSV tegen Galatasaray leek het helemaal nergens op wat die gasten lieten zien. Het is onbegrijpelijk dat wij in Turkije van zo'n zwak elftal verloren hebben. Zelfs bij een 3-0 achterstand had ik nog het geloof dat we daar niet zouden verliezen. Helaas brak Yilmaz met een prachtige vrije trap het geloof dat we hadden gekregen na de 3-1 en 3-2 die kort na elkaar vielen. Maar dat komt in mijn ogen volledig op het conto van Frank de Boer, die een elftal had gecreëerd waarin geen enkel plezier en ook geen fantasie meer zat. Dan zie je alleen maar chagrijn en gisteren zag je heel veel spelvreugde.

Ik was daarom ook vol goede moed dat we gisteren de koppositie in de poule zouden pakken, en ik verwacht ook niet dat we die nog afgeven, al zullen we in de thuiswedstrijd tegen de Noren niet mogen verzaken.

Ik verbaas me alleen weer over de manier waarop de media nu lyrisch zijn over de wedstrijd gisteren. Ik las zelfs een quote dat gisteren deed denken aan de 5-1 overwinning op Spanje. Serieus?? De 1e wedstrijd op een eindtoernooi, tegen de regerend Europees en Wereldkampioen vergelijken met een potje tegen een uitgerangeerd elftal bestaande uit een stel pseudovedetten en net-niet spelers? Het zegt toch al genoeg dat die speler van Feyenoord daar in de basis staat?

Mijn conclusie: prima pot gisteren! Nederland deed wat het moest doen, en het was goed om te zien dat het spel er veel beter uit zag dan vorige week tegen de Noren. Verder geen conclusies aan verbinden.
+1/-0

 
2 jaar geleden
Klaassen is een meester in positie kiezen.
+1/-0

Al dat geplan en interessant doen over voetbal; Voetbal moet je naar vermogen spelen en zoals het gaandeweg uitkomt, je hebt ook een tegenstander en dat zijn zeker geen standbeelden.
+1/-0

2 jaar geleden
Wat een geweldige kop van het artikel: "zonder Joël Drommel te sterk voor Turkije". Passende photo bij het artikel: Joël Drommel. Zonder wie nog meer was het NL 11-tal te sterk voor Turkije?
+1/-0



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.839 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

albert alcohol bakayoko brenet brobbey ehvdgxt excelsiorvriend gakpo izecson job koen lozano madueke maduro obelix obispo onzin paniek popcorn psvrijnwoude ridicuul rijbewijs roger santos sutalo trestena twente var xavisimons zusje