Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV dankzij heerlijke treffers te sterk voor AZ

11 september 2021 22:50
Foto: Pro Shots

PSV dankzij heerlijke treffers te sterk voor AZ; image source: Pro Shots

PSV heeft zaterdagavond de eerste competitietopper van het seizoen gewonnen. Op bezoek bij AZ werd met 0-3 gewonnen. Olivier Boscagli, Yorbe Vertessen en Ritsu Doan zorgden met heerlijke treffers voor de ruime zege.

PSV begon in Alkmaar erg slordig aan de wedstrijd. De bal werd steeds veel te makkelijk kwijt geraakt, terwijl de verdediging zich meerdere keren liet verrassen door de lange ballen van AZ. De Alkmaarders kregen ook als eerste een kans, maar Pavlidis maaide voor het doel over de bal.

Tot dan toe was PSV zelf nog geen moment gevaarlijk geweest. Toch was het de ploeg van Roger Schmidt die na 14 minuten de voorsprong pakte. Olivier Boscagli kreeg de bal voor zijn voeten en schoot van grote afstand de bal op heerlijke wijze stijf in de kruising.

Het spelbeeld veranderde echter niet na het doelpunt. PSV bleef zeer slordig en verloor constant de bal, mede omdat AZ steeds zeer hoog druk bleef zetten. Cody Gakpo kreeg nog wel een goede mogelijkheid, maar zag zijn schot door een van de AZ'ers geblokt worden.

Ook in de tweede helft veranderde er weinig aan het spelbeeld. PSV was zeer slordig en kwam amper onder de druk van de thuisploeg uit. Na een uur spelen was de complete aanval al gewisseld, evenals aanvoerder Marco van Ginkel.

Desondanks waren er aan beide kanten geen kansen, waardoor er weinig gebeurde voor beide doelen. Het was echter PSV dat 20 minuten voor tijd weer toesloeg. André Ramalho veroverde goed de bal, waarna een diepe bal gegeven werd op de ingevallen Yorbe Vertessen. De Belg was in het duel met Martins Indi de sterkste en schoot de bal vervolgens knap in de verre hoek.

Het duel was daarmee gespeeld. AZ probeerde aan te zetten, maar kreeg niets voor elkaar. PSV kon de wedstrijd eenvoudig uitspelen  en sloeg in de slotfase nogmaals toe. Ritsu Doan kwam naar binnen en krulde de bal heerlijk in de verre hoek.

In de laatste minuut kon nogmaals gescoord worden. Een voorzet van Mario Götze werd door een van de verdedigers van AZ tegen de paal gewerkt, waarna de rebound door Bruma tegen de lat werd gekopt. De zege kwam echter niet meer in gevaar, zodat PSV ook na vier speelrondes nog altijd de enige ploeg in de Eredivisie is zonder puntverlies.




Discussieer mee op de forums


Tags

boscagli doan spelbeeld vertessen alkmaar bruma cody eredivisie gakpo geblokt ginkel gotze indi kruising krulde maaide martins pavlidis ramalho rebound roger schmidt stijf toesloeg

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.844 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kou kroes madueke manolev praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie vip wedstrijdrapportage