Transparent
Inloggen
Sluiten

Belangrijke overwinning PSV in Kerkrade

11 april 2003 19:37

Verslaggever: JL

PSV heeft vanavond een belangrijke stap gezet in de richting van de landstitel. In Kerkrade versloeg PSV thuisclub Roda JC met 2-3. In de eerste helft kwam Roda JC tot twee keer toe op voorsprong. Anastasiou zetten de Limburgers al na 4 minuten op 1-0. De spits schoot via Waterreus de 1-0 in het net. PSV nam vervolgens het initiatief in de wedstrijd. Nadat Kezman in de 19e minuut een penalty miste (hij schoot de penalty naast!), bracht hij de ploegen in de 21ste minuut toch op gelijke hoogte. Roorda tikte een inzet van Robben voor zijn voeten. De vreugde bij PSV was van korte duur. Twee minuten later zette Sergio Roda JC weer op voorsprong. In de 42ste minuut maakte linksbuiten Robben opnieuw een belangrijk doelpunt. Hij zorgde voor de 2-2 uit de rebound nadat Roorda tot twee keer toe nog een inzet had gekeerd.

In een spannende tweede helft besliste Kezman na een uur spelen de wedstrijd met zijn tweede doelpunt van de avond. Hij scoorde uit een voorzet van rechts van Rommedahl. Roda JC name vervolgens het initiatief terug van PSV, waardoor er nog een spannende eindfase ontstond. De Limburgers kregen kansen op de gelijkmaker, maar PSV had van de ruimte die het nu voorin kreeg zelf meer gebruik moeten kunnen maken. Het zou uiteindelijk toch 2-3 blijven.

Daarmee deed PSV uiterst belangrijke zaken voor het kampioenschap. Kezman zelf nam door de twee doelpunten weer wat meer afstand op de topscorersranglijst van de de laatste weken opkomende Van Hooijdonk. En dat is mooi meegenomen op zijn 24ste verjaardag.

[wedstrijdverslag volgt later]

Meer op




Tags

roda kerkrade kezman robben roorda anastasiou besliste hooijdonk landstitel linksbuiten opkomende rebound rommedahl sergio thuisclub tikte topscorersranglijst waterreus wedstrijdverslag

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.846 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bla bosz business dichterbij dwhm eredivisie exzfoxsy feyenoord kompas kou kroes oost overmars praag psveldhoven ramalho renners romario ruilen rvc sandler seat skipper soccernews sparta utrecht voorkennis waarheidsgehalte