Transparent
Inloggen
Sluiten

Europa League begint voor PSV in eigen huis tegen Real Sociedad

13 september 2021 22:59

Donderdagavond begint voor PSV de groepsfase van de Europa League. In het Philips Stadion is Real Sociedad dan de tegenstander, de nummer vijf van Spanje van afgelopen seizoen. Real Sociedad won in april bovendien de Copa del Rey, maar dat was de uitgestelde finale van een seizoen eerder. Momenteel staan ze in Spanje op de vierde plek na drie overwinningen en een nederlaag.

PSV speelde nog nooit een officiële wedstrijd tegen Real Sociedad. Wel troffen beide ploegen elkaar in 1988 in de Trofeo Teresa Herrera, een vriendschappelijk toernooi in het Spaanse Coruña. PSV won die wedstrijd met 2-1. In totaal speelde PSV 16 keer eerder tegen een Spaanse tegenstander in Eindhoven. Vier keer wist het te winnen, zeven keer eindigde het duel in een gelijkspel en vijf keer werd er verloren. Vorig seizoen was Granada de laatste Spaanse tegenstander. Zij wonnen met 1-2. De laatste zege was in 2003 toen Deportivo La Coruña met 3-2 werd verslagen.

Het beste resultaat wat Real Sociedad ooit in Europa wist te halen was in het seizoen 1982/1983 toen het tot de halve finale kwam van de Europa Cup 1. Vorig seizoen werd het in de tweede ronde van de Europa League verslagen door Manchester United, na in de groepsfase onder meer AZ uitgeschakeld te hebben. De Spanjaarden waren zelf dicht bij uitschakeling, maar aangezien zij zelf in de laatste speelronde in de blessuretijd gelijk speelden tegen Napoli én AZ in blessuretijd juist verloor eindigden ze alsnog op een tweede plek.

De huidige selectie kent met Alexander Isak één speler met een verleden in de Eredivisie. Hij speelde in 2019 een half jaar op huurbasis voor Willem II en werd vervolgens door Borussia Dortmund verkocht aan Real Sociedad. Stand-in van Isak is de Noorse international Alexander Sørloth. Hij werd een maand geleden als spits van RB Leipzig nog gelinkt aan PSV, maar is nu verhuurd aan de Spaanse club. In het seizoen 2015/2016 speelde Bruma voor Real Sociedad. Hij werd toen op huurbasis overgenomen van Galatasaray en kwam toen tot 32 competitiewedstrijden. Vanwege de limiet op het aantal buitenlanders kon hij dat seizoen niet bij Galatasaray spelen, zodat hij een jaar zijn minuten in Spanje maakte.




Tags

sociedad coruna galatasaray isak bruma buitenlanders deportivo dortmund eredivisie granada herrera leipzig limiet napoli rey rloth teresa trofeo

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie exzfoxsy feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage