Transparent
Inloggen
Sluiten

Roger Schmidt: 'Het is heel teleurstellend dat we verloren hebben, maar we willen niet ook nog sleutelspelers verliezen'

19 september 2021 18:55

In gesprek met ESPN was Roger Schmidt zeer teleurgesteld. "We wilden natuurlijk winnen", aldus Schmidt. "Het was zeker niet onze beste wedstrijd, maar tot het tweede doelpunt zaten we nog in de wedstrijd en was alles mogelijk. Ik hoopte dat we met de wissels het duel konden omdraaien, maar we moeten accepteren dat Feyenoord zeer effectief met hun kansen was. Ze hebben vier kansen gehad en vier keer gescoord. Vandaag waren we niet op ons topniveau."

PSV kwam nauwelijks tot kansen tegen Feyenoord. "Het is soms een kwestie van frisheid, in een goede vorm zijn of vertrouwen hebben", zo gaf hij aan. "Als je dan de eerste goal tegen krijgt wordt het lastig. We hebben zelf een paar momenten gehad waar we de eerste goal konden maken. Daarna verdedigden ze met tien man. We probeerden er alles aan te doen, ook met de wissels, maar waren niet in staat om tot kansen te komen."

Gevraagd werd naar zijn wissels in de rust. "Eran Zahavi zat niet in de wedstrijd en was niet meer fris, Mario Götze had problemen en moest gewisseld worden en Davy Pröpper is er lang uitgeweest met een blessure. Hij was in mijn ogen al vermoeid in de eerste helft. We moesten daarom al die wissels doorvoeren", zei hij daarover. "In de afgelopen wedstrijden hebben de wissels laten zien een nieuw elan te kunnen brengen in de wedstrijd. Vandaag hebben ze ook hun best gedaan, maar het was niet succesvol."

Ook kreeg Schmidt de vraag waarom hij Noni Madueke niet bracht in plaats van Ritsu Doan. "Ook Noni was vermoeid", reageerde hij daarop. "Als je niet fris genoeg bent voor 45 minuten, wordt het lastig om iets te creëren en de duels te winnen. Als je moe bent, ben je moe. Uiteindelijk moesten we wel iets proberen, maar voor Noni was het echt nodig om rust te krijgen."

Dat het publiek woedend reageerde bij de wissel van Cody Gakpo kon Schmidt wel begrijpen. "Ze mogen alles doen wat ze willen. Ik begrijp ze wel, omdat Cody een heel goede speler is en hij veel doelpunten maakt. Maar ook hij komt terug van een blessure", zo gaf hij aan. "Donderdag heeft hij bijna de hele wedstrijd gespeeld. Het is heel teleurstellend dat we verloren hebben, maar we willen niet ook nog sleutelspelers verliezen. Daarom moest ik deze beslissingen nemen. Maar dat de fans het anders zien is normaal."
Discussieer mee op de forums


Tags

schmidt roger feyenoord moe doan effectief elan eran espn frisheid gakpo gotze kwestie madueke topniveau verdedigden zahavi

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

aanvang alchemist berghuis bommel bruma cocu cocufan feyenoord gakpo ginkel gotze guppie heerenveen izecson jong kneuzen koen madueke monaco relaas roger santos schmidt tekengeld tinus twente vinicius vormdip wolfsburg zahavi