Zwak PSV pakt toch volle buit tegen Go Ahead

22 september 2021 20:43

Zwak PSV pakt toch volle buit tegen Go Ahead; image source: Pro Shots

PSV heeft na een zeer zwakke wedstrijd toch de punten mee naar Eindhoven kunnen nemen. Dankzij treffers van Cody Gakpo en Marco van Ginkel werd met 1-2 gewonnen van Go Ahead Eagles.

PSV begon in Deventer uitermate zwak aan de wedstrijd en ontsnapte in de openingsfase twee keer aan een achterstand na slap verdedigen. Het was echter toch de ploeg van Roger Schmidt die op voorsprong kwam. Een heerlijke pass van Eran Zahavi werd door Cody Gakpo snoeihard in het doel geramd.

Niet veel later was de thuisploeg weer dicht bij een treffer. Na opnieuw uitermate slap verdedigen voorkwam Joël Drommel de gelijkmaker. Snel daarna kreeg Zahavi een enorme kopkans na een goede voorzet van Ritsu Doan, maar de spits raakte de bal verkeerd en kopte naast.

De thuisploeg kreeg vervolgens nog een paar mogelijkheden, maar vlak voor rust was het PSV dat een enorme kans kreeg. Na wederom een goede bal van Zahavi kon Gakpo richting het strafschopgebied. In plaats van af te geven op de vrijstaande Doan schoot hij zelf en kon de doelman redding brengen. Met een 0-1 voorsprong ging PSV echter wel de rust in.

In de tweede helft gooide Schmidt met twee wissels de ploeg helemaal om. Voetballend ging het direct een stuk beter, maar het was toch Go Ahead dat op gelijke hoogte kwam. De ingevallen Jordan Teze stond niet op te letten en vervolgens kon Cordoba in de korte hoek hard binnen schieten, ook omdat Drommel niet goed stond opgesteld.

Naast Teze was Armando Obispo de tweede wissel die binnen de lijnen was gekomen. Een minuut na de gelijkmaker gleed hij uit en kreeg Go Ahead opnieuw een enorme kans. Nu kon Drommel wel redding brengen.

Na een uur spelen bracht Go Ahead drie spelers binnen de lijnen. Er gingen echter maar twee spelers uit zodat de thuisploeg korte tijd met 12 man aan het spelen was.

PSV was het sinds de gelijkmaker helemaal kwijt. Mede omdat Noni Madueke met een spierblessure uitviel waren alle wissels al snel gebruikt. Langzaam kwam de ploeg iets beter in het spel en dat leidde een kwartier voor tijd voor een goede mogelijkheid van Yorbe Vertessen, maar hij schoot net over het doel.

Net op moment dat PSV er even niet meer door wist te komen sloeg het alsnog toe. Vijf minuten voor tijd kopte Marco van Ginkel een corner van Gakpo binnen. Een minuut later kon Gakpo zelf het duel meteen beslissen, maar na een goede rush schoot hij net naast het doel.

Go Ahead kreeg uiteindelijk nog vijf minuten blessuretijd om een gelijkmaker te forceren. Het kreeg daarbij nog een cadeautje van scheidsrechter Nijhuis die om niets een vrije trap op de rand zestien weggaf. Terwijl de blessuretijd al lang voorbij was kreeg Go Ahead nog een kans, maar een uitstekende redding van Drommel voorkwam puntverlies. PSV kende een zeer zwakke wedstrijd, maar won toch.