Transparent
Inloggen
Sluiten

Roger Schmidt: 'Go Ahead is de beste ploeg waar we dit seizoen in de Eredivisie tegen gespeeld hebben'

22 september 2021 22:03

Roger Schmidt was in gesprek met ESPN uiteindelijk blij met de winst in Deventer. "Het was een heel moeilijke wedstrijd. Go Ahead Eagles heeft het fantastisch gedaan met veel intensiteit", aldus Schmidt "Ze vochten voor iedere bal en waren goed in de duels. Ze hebben het ons heel lastig gemaakt. We hadden het moeilijk, maar hebben uiteindelijk wel gewonnen. Voor ons is het een heel belangrijke zege."

In de rust gooide Schmidt zijn ploeg om en zette Olivier Boscagli op het middenveld. "Zowel aan de bal als zonder de bal stond het niet goed. Go Ahead wist steeds de oplossing te vinden door de diepe bal voor de verdediging te gooien. De vier aanvallers werkten verdedigend niet hard genoeg", zo gaf hij aan. "We moesten daarom aanpassen en gingen daardoor 4-3-3 spelen. We hadden daardoor meer controle op het middenveld en creëerden een paar goede kansen. Uiteindelijk hebben we ook de mogelijkheden gekregen om te winnen, maar het was zeer moeilijk."

Schmidt was ook vol lof over de thuisploeg. "Go Ahead Eagles had eerlijk gezegd recht op minstens een punt. Ze waren de beste ploeg waar we dit seizoen in de Eredivisie tegen gespeeld hebben", zei hij daarover. "Ik vond ze vandaag echt fantastisch, echt fantastisch. Ik weet niet of ze dit iedere wedstrijd kunnen, maar in mijn ogen zijn zij hoe ze vandaag speelden de beste ploeg waar we tot nu toe tegen gespeeld hebben in de competitie."
Discussieer mee op de forums


Tags

schmidt eredivisie roger eagles boscagli creeerden deventer espn gooide intensiteit vochten

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.853 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

alvarez basarnhem bayern benfica berghuis blind boek corona covid dortmund feyenoord galatasaray gevaccineerden haller nederland ongevaccineerden overheid oversterfte pec polarisatie sangare schmidt sir tinus vaccin vaccinatie vaccinaties vaccins vitesse zahavi