Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV treft zaterdag grote verrassing Willem II

23 september 2021 22:02

Zaterdagmiddag komt PSV alweer in actie. In Tilburg treft de ploeg van Roger Schmidt dan Willem II, tot nu toe de grote verrassing van de Eredivisie. De Tilburgers staan na zes speelrondes op de derde plaats, terwijl het vorig seizoen op de laatste speeldag pas degradatie wist te ontlopen. Onder leiding van Fred Grim loopt het bij Willem II echter een stuk beter.

PSV speelde voor de Eredivisie al 48 keer eerder in Tilburger. Tot nu toe wist het 27 keer te winnen, speelde het 10 keer gelijk en verloor het 11 keer. In de seizoenen 1956/1957 en 1987/1988 werd met 0-6 de grootste zege behaald, terwijl vorig seizoen met 0-2 werd gewonnen.

De Tilburgers hebben twee spelers onder contract staan met een verleden bij PSV. Freek Heerkens doorliep zijn jeugd op de Herdgang, maar wist niet tot het eerste elftal te komen. Robbin Ruiter stond in het seizoen 2019/2020 onder contract bij PSV, maar vertrok een jaar geleden naar Willem II. Sinds hij aan het begin van dit seizoen zijn plek onder de lat kwijt raakte, maakte hij geen deel meer uit van de selectie van Willem II.
Tags

eredivisie tilburgers degradatie grim heerkens herdgang ontlopen roger ruiter schmidt speeldag tilburg tilburger

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

aanvang alchemist berghuis bommel bruma cocu cocufan feyenoord gakpo ginkel gotze guppie heerenveen izecson jong kneuzen koen madueke monaco relaas roger santos schmidt tekengeld tinus twente vinicius vormdip wolfsburg zahavi