Transparent
Inloggen
Sluiten

Jong PSV onderuit tegen Excelsior

24 september 2021 21:53
Foto: Pro Shots

Jong PSV onderuit tegen Excelsior; image source: Pro Shots

Jong PSV is vrijdag tegen een onnodige nederlaag aangelopen. Op bezoek bij Excelsior ging de ploeg van Ruud van Nistelrooij met 3-0 onderuit. In een duel met weinig kansen viel het eerste doelpunt al vroeg in de wedstrijd toen Vincent Müller zich liet verrassen op een afstandsschot. De poging van topscorer Dallinga leek echter eenvoudig te keren, maar de Duitser tastte mis. In blessuretijd volgden nog twee tegentreffers.

Via Twitter meldt Rik Elfrink dat het de bedoeling was dat Maximiliano Romero wederom zou meespelen. Omdat de Rotterdammers echter op kunstgras spelen is besloten dat hij buiten de selectie werd gelaten.

Opstelling Jong PSV: Müller, Markelo, Matuta (61' Luis Felipe), Vos, Oppegard, Kjolo, Doudah, Bakayoko, Timan (61' Colyn), Antonisse (32' Touré), Sealy




Tags

jong excelsior muller antonisse bakayoko colyn dallinga doudah elfrink felipe kjolo markelo matuta maximiliano nistelrooij oppegard poging romero sealy tastte timan topscorer toure vos

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 jaar geleden
Lange blessurelijst en dan ook nog een blunderende Muller. De ene wedstrijd is deze keeper top en de volgende wedstrijd een onzekere keeper.Komt goed met JPSV en van Nistelrooy. Ik heb er vertrouwen in.
+1/-0

2 jaar geleden (gewijzigd)
Vrij apart dit: Jong Ajax & Jong PSV in de onderste regionen terwijl Jong AZ en met name Jong Utrecht bovenin meedraaien. Ik was zelf vanavond bij de wedstrijd van het door Louis van Gaal geleide Telstar tegen, op dat moment nog, koploper AZ. Aardige happening, matige wedstrijd, voor een kleine 3.000 toeschouwers, waaronder zo'n 50 away, resulterend in een vrij eenvoudige overwinning voor de club uit IJmuiden, die de weg naar boven weer lijkt te zijn ingeslagen. Goh die Fresia is nóg kleiner dan ik dacht!
+1/-0

 
Eigenlijk zegt het vrij weinig. Jong PSV en Jong Ajax spelen met heel jonge selecties. Bij Jong PSV heeft de 16-jarige Van de Blaak inmiddels al zes duels gespeeld, waarvan vijf in de basis en staat de 17-jarige Comenencia op vijf duels. De kern van Jong AZ en Jong FC Utrecht speelt al een paar seizoenen in de KKD. Jong Utrecht speelde vandaag weer met acht 20+'ers in de basis en liet er ook nog twee invallen. De doorstroming richting het eerste elftal is daar al een paar jaar vrijwel nihil, terwijl dat bij de PSV de laatste jaren juist uitstekend verloopt. En dat is uiteindelijk het belangrijkste voor die Jong-teams.

Jong Ajax werd drie jaar geleden kampioen in de KKD. Van die hele selectie zijn er nog maar twee over daar, Mazraoui en Danilo, waar eigenlijk iedereen daar van mening is dat hij ook tekort komt. De rest is al lang en breed vertrokken omdat ze het niveau niet aan konden. Van de selectie van PSV van dat seizoen zitten nu vier spelers in de A-selectie en verkocht je Malen afgelopen zomer aan Dortmund. Voor een opleidingsploeg zie ik dan toch veel liever dat.
+1/-0



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

albert alcohol bakayoko brenet brobbey ehvdgxt excelsiorvriend gakpo izecson job koen lozano madueke maduro obelix obispo onzin paniek popcorn psvrijnwoude ridicuul rijbewijs roger santos sutalo trestena twente var xavisimons zusje