PSV na bizarre blunder onderuit tegen Willem II

25 september 2021 18:28

PSV na bizarre blunder onderuit tegen Willem II; image source: Pro Shots

PSV is zaterdag tegen een totaal onnodige nederlaag aangelopen. Op bezoek bij Willem II werd met 2-1 verloren. Een eigen doelpunt en een blunder van Joël Drommel zorgden voor het verlies.

PSV begon goed aan de wedstrijd en kreeg in de openingsfase via Cody Gakpo, Ibrahim Sangaré en Mario Götze goede mogelijkheden om de score te openen. De eerste grote kans van de wedstrijd was ook voor PSV, maar uit een goede voorzet van Sangaré kopte Eran Zahavi in de handen van de doelman.

Vier minuten later kwam de Israëliër toch op het scorebord te staan. Hij scoorde echter in het verkeerde doel aangezien hij een vrije trap van Willem II verlengde met zijn hoofd.

Ruim tien minuten later scoorde de spits opnieuw en dit keer in het juiste doel. Na een uitstekende voorzet van Philipp Max kopte Zahavi snoeihard raak. Het spel lag vervolgens enige tijd stil omdat de spits daarna hard in aanraking kwam met een van de verdedigers van de thuisploeg.

Vlak voor rust was PSV nogmaals dicht bij een treffer. Na wederom een uitstekende voorzet kon Sangaré net niet bij de bal zodat beide ploegen met een gelijke stand richting de kleedkamers gingen.

De tweede helft begon van beide kanten vrij slordig. Pas na een klein kwartier spelen volgde de eerste kans toen Marco van Ginkel een goede kopkans kreeg na een hoekschop. Met het nodige geluk wist doelman Wellenreuther de inzet te keren.

PSV had de hele wedstrijd het betere van het spel en ging vol op zoek naar de tweede treffer. Een kwartier voor tijd viel echter volledig uit het niets een tweede treffer voor Willem II. Sangaré verloor de bal, Davy Pröpper greep niet voor het eerst dit seizoen niet in en Joël Drommel tastte volledig mis waardoor het opeens 2-1 stond.

Na de treffer was PSV het helemaal kwijt. De ploeg probeerde op zoek te gaan naar de gelijkmaker, maar kreeg niets meer voor elkaar. Willem II bleef eenvoudig overeind. De Tilburgers schoten in de hele wedstrijd maar één keer op doel, maar wisten desondanks wel met 2-1 te winnen.