Ruime zege voor PSV op bezoek bij Sturm Graz

30 september 2021 20:36

Ruime zege voor PSV op bezoek bij Sturm Graz; image source: Pro Shots

PSV heeft donderdag met ruime cijfers weten te winnen van Sturm Graz. Op bezoek bij de nummer twee van Oostenrijk werd met 1-4 gewonnen. Ibrahim Sangaré, Eran Zahavi, Philipp Max en Yorbe Vertessen zorgden voor de treffers.

PSV kende in de beginfase wat problemen met het druk zetten van Sturm Graz, maar kon er langzaam onderuit spelen en daarmee het spel controleren. Omdat de thuisploeg zich massaal terug trok was het lastig om tot kansen te komen. Philipp Max was aanvankelijk het dichtst bij een treffer via een vrije trap.

Uiteindelijk kwam PSV toch op voorsprong. Na een hoekschop leek Marco van Ginkel de bal niet goed in te koppen, maar Ibrahim Sangaré wist spectaculair de bal toch in het doel te werken.

Enkele minuten later werd de ploeg van Roger Schmidt nogmaals gevaarlijk na een uitstekende actie van Cody Gakpo. Ritsu Doan zag zijn poging om de doelman te omspelen net gekeerd worden. PSV ging daarom met een 0-1 voorsprong de rust in.

In de tweede helft was het al snel weer raak. De Oostenrijkse regie had moeite om de televisiebeelden door te geven, maar het beeld was net op tijd terug om Eran Zahavi uit een voorzet van Mario Götze de 0-2 te zien maken. De Israëliër leek de bal verkeerd te raken, maar juist daardoor was de doelman kansloos.

Al snel viel de aansluitingstreffer. Sturm Graz kreeg een vrije trap na een handsbal van Götze. Uit een scherpe voorzet kon vervolgens ongedekt de 1-2 binnen gekopt worden.

De thuisploeg leek door het doelpunt weer vertrouwen te krijgen en trok ten aanval. Niet veel later volgde weer een enorme kans, maar Joël Drommel wist de bal met een goede redding te keren.

Even leek de gelijkmaker in de lucht te hangen, maar plotseling kwamen de kansen weer voor PSV. Yorbe Vertessen speelde de bal net te ver voor zich uit, zodat de doelman redding kon brengen. Diezelfde keeper bracht vervolgens geweldig redding op een inzet van Carlos Vinicius, maar was niet veel later kansloos op een heerlijk afstandschot van Max. Enkele minuten later kwam er ook nog de 1-4 van Vertessen overheen na een uitstekende tegenaanval.

Sturm Graz werd met een bal op de paal nog wel een keer gevaarlijk, maar eenvoudig bleef PSV overeind. In de laatste minuut kwam het echter wel met tien man te staan. Na twee belachelijke gele kaarten werd Sangaré van het veld gestuurd. Ondanks dat de Ivoriaan niets deed zal hij over een paar weken de thuiswedstrijd tegen AS Monaco moeten missen.

Nadat Drommel zich in blessuretijd nog liet zien met een uitstekende redding kon PSV met een goed gevoel en een 1-4 zege terug naar Eindhoven. De lachwekkende rode kaart voor Sangaré zal echter wel als een domper voelen.