Transparent
Inloggen
Sluiten

Roger Schmidt: 'Voor mij was het duidelijk dat we zouden gaan winnen'

4 oktober 2021 00:16

In gesprek met ESPN was Roger Schmidt blij dat zijn ploeg in de slotfase alsnog wist te winnen. "Zo gaat het soms ook in voetbal. Wij waren de betere ploeg, creëerden kansen en misten er ook een hoop", aldus Schmidt. "We moesten scherp zijn op de tegenaanval van Sparta en moesten tot het einde rustig blijven en geloof houden in je kwaliteiten. Ook aan het einde van de wedstrijd kun je natuurlijk winnen."

Voor Schmidt was het de hele tijd duidelijk dat PSV de wedstrijd zou winnen. "Ik vond dat we een goede eerste helft speelden en kansen creëerden. We gaven zelf geen enkele kans weg en waren in de gegenpressing erg sterk. Als zij met negen man verdedigen in de eigen zestien krijg je een heel makkelijke wedstrijd als je al vroeg scoort en kun je met 4-0 of 5-0 winnen", zo gaf hij aan. "We scoorden alleen niet en dan moet je geduldig blijven. Dat was onze taak voor vandaag en dat hebben we gedaan."

Uiteindelijk sloeg PSV in de slotfase toe. "Vaak wordt het dan makkelijker omdat zij vermoeid raken", zei hij daarover. "De spelers lieten ook zien dat ze echt heel graag wilden winnen en brachten aan het einde nog meer. Het was slechts een kwestie van tijd tot we zouden gaan scoren."




Tags

schmidt roger creeerden espn gegenpressing kwestie sparta tegenaanval

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kou kroes madueke manolev nederland praag psvrijnwoude renners romario rvc santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie utrecht vip wedstrijdrapportage