Transparent
Inloggen
Sluiten

Willy & René podcast: WK Kwalificatie: 'Klotelanden'

11 oktober 2021 14:55 - De Willy & René podcast

Negentig minuten in een overvol strafschopgebied tegen een tegenstander die er niks van kan. Het is nooit de hobby van Willy van de Kerkhof geweest en hij kijkt dan ook niet erg uit naar de wedstrijd van Oranje tegen Gibraltar. Sterker nog: in de vijfde aflevering van de Willy en René Podcast houdt hij een pleidooi voor een extra voorronde voor dit soort ‘klotelanden’ om het ergste kaf van het koren te scheiden. “Dit soort wedstrijden zijn zonde van je tijd.”

Ook blikt hij samen met Huub Stevens – die broer René ook deze week vervangt – terug op het begin van zijn eigen interlandcarrière. Als jonkie mocht Willy totaal onverwachts opdraven bij het beroemde WK van 1974. Hij vertelt er met veel plezier over maar als het zwembadincident ter sprake komt, valt net zijn gehoorapparaatje even uit..
Tags

willy klotelanden podcast kwalificatie gehoorapparaatje gibraltar hobby interlandcarriere jonkie kaf kerkhof koren opdraven oranje overvol pleidooi stevens voorronde zwembadincident

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 weken geleden (gewijzigd)
In 1974 was hij 23 - dus zo jong nou ook weer niet, en dat 'opdraven' bestond uit een paar keer op de bank zitten. En het was ook niet onverwachts dat René en Willy meegingen naar het WK74. Knap toch om in zo'n kort zinnetje zoveel fout te zeggen. Of het WK74 'beroemd' was lijkt een persoonlijke opvatting.
+1/-0

3 weken geleden
De tijd toen je als PSV-supporter nog gewoon voor Oranje was c.q. kon zijn. TwtD
+1/-0

 
3 weken geleden
In 1974 met de Cruifterreur meer dan nu met alle oud-PSVers bij Nederland?
+1/-0

 
3 weken geleden
Ja. Ik was jonger. Voetbal was onschuldiger. De haat overheerste nog niet.
+1/-0

 
3 weken geleden
De haat was gecamoufleerd met achterbaksheid?
+1/-0

 
3 weken geleden
Ivb met de Cruiftereur, de haat is er al tijden.
+1/-0PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.857 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

benfica bommel boscagli bruma eredivisie feyenoord fortuna gakpo ginkel gotze izecson jong madueke monaco passant ramalho roger sangare santos schmidt sir tegengoals tekengeld teze tinus twente vertessen vinicius wolfsburg zahavi