PSV in slotfase pas voorbij PEC Zwolle

16 oktober 2021 22:56

PSV in slotfase pas voorbij PEC Zwolle; image source: Pro Shots

PSV heeft na een uitermate zwakke wedstrijd uiteindelijk toch weten te winnen van PEC Zwolle. In het Philips Stadion eindigde het duel in een 3-1 zege. André Ramalho, Cody Gakpo en Olivier Boscaglu maakten de treffers.

De eerste kans van de wedstrijd was direct voor PSV na twee minuten spelen. Na een goede actie van Noni Madueke werd de bal voorgegeven. Omdat de pass echter niet goed was, kwam de bal via het lichaam van Eran Zahavi met veel geluk in de handen van doelman Lamprou. Tien seconden later was het bovendien meteen raak aan de andere kant. André Ramalho verloor een kopduel, waarna Olivier Boscagli te slap een duel in ging en de 0-1 was een feit. Enkele minuten later waren de Zwollenaren opnieuw dicht bij een treffer, maar omdat het schot werd aangeraakt ging de bal net naast het doel.

PSV ging vervolgens direct op zoek naar de gelijkmaker. Zahavi schoot net naast het doel, terwijl hij nog geen minuut later een enorme mogelijkheid kreeg. Mario Götze hoefde de bal maar breed te leggen, maar de pass van de Duitser was dermate slecht dat deze achter de spits kwam. Met meer geluk dan wijsheid wist Zwolle de bal dan ook weg te werken. Enkele minuten later raakte Zahavi bovendien ook nog de lat.

De mogelijkheden bleven maar komen, al waren het vooral afstandsschoten. In de blessuretijd van de eerste helft was Cody Gakpo met een pegel nog dicht bij de volkomen terechte gelijkmaker, maar Lamprou wist spectaculair de bal uit het doel te houden.

Na rust had PSV het lang erg lastig. Het kreeg de verdediging van PEC Zwolle maar niet stuk gespeeld, zodat er aanvankelijk alleen gevaar kwam met schoten van afstand. Na een uur spelen greep Roger Schmidt dan ook in en bracht met onder meer Yorbe Vertessen een extra aanvaller binnen de lijnen. Hij werd direct gevaarlijk, maar zijn poging ging net naast het doel.

De druk van PSV werd echter steeds verder opgevoerd, waarbij de backs vooral als vleugelaanvaller speelden en er constant vier spelers in het centrum stonden. Ook Bruma kwam als invaller binnen de lijnen en ook hij was dicht bij een doelpunt. Met het nodige kunst en vliegwerk wisten de Zwollenaren de bal tot hoekschop te verwerken, maar uit die corner was het vervolgens eindelijk raak. Ramalho wist de 1-1 binnen te koppen.

PSV voerde de druk alleen maar verder op en werd daar twee minuten later al opnieuw voor beloond toen ook Gakpo de bal in het doel wist te werken. Ietwat gelukkig leek de aanvaller met rechts tegen zijn linkerbeen aan te schieten, maar daardoor kreeg de bal een dusdanige curve dat Lamprou zich op het schot verkeek.

Het was nog niet gedaan in het Philips Stadion, want in de laatste minuut wist Olivier Boscagli met een heerlijke vrije trap in de kruising voor de 3-1 te zorgen. Er werden nog zes minuten blessuretijd bijgetrokken, maar daarin waren geen kansen te noteren.