Transparent
Inloggen
Sluiten

Roger Schmidt: 'Met die tegengoal en al die gemiste kansen hadden we veel geduld nodig'

17 oktober 2021 00:54

In gesprek met ESPN gaf Roger Schmidt aan dat PSV het zichzelf wederom erg moeilijk had gemaakt. "We waren overduidelijk de betere ploeg. We creëerden meer kansen en hadden veel balbezit", aldus Schmidt. "Het was voor ons heel lastig vandaag om te scoren. In de tweede minuut stonden we achterin niet goed. Met die goal en al die gemiste kansen hadden we veel geduld nodig. Net zoals vorige wedstrijd tegen Sparta."

Gevraagd werd waarom het zo lastig ging. "De eerste wedstrijd na een interlandbreak is vaak moeilijk", zo gaf hij aan. "Als we in het begin al gescoord hadden, zou het een makkelijke wedstrijd kunnen worden. De minuten verstreken nu alleen maar. Ik had het gevoel dat we soms te wanhopig op zoek waren, maar uiteindelijk hebben we de momenten gecreëerd en gewonnen."

Schmidt kreeg ook de vraag waarom Marco van Ginkel weer gewisseld werd. "Ik wilde een extra aanvaller inbrengen. Bovendien heeft Marco afgelopen week wat last gehad op de training. Hij was niet volledig fit", zei hij daarover. "Marco zal altijd een speciaal geval blijven. Hij heeft meer dan drie jaar niet gespeeld. Zware blessures gehad en meerdere operaties. We moeten met hem heel voorzichtig zijn. Hij is voor ons heel belangrijk. Hij is de leider in de groep en ook de aanvoerder. Het is aan mij om ook voor hem te zorgen."




Discussieer mee op de forums


Tags

schmidt roger creeerden espn ginkel operaties sparta verstreken wanhopig

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

albert alcohol bakayoko brenet brobbey ehvdgxt excelsiorvriend gakpo izecson job koen lozano madueke maduro obelix obispo onzin paniek popcorn psvrijnwoude ridicuul rijbewijs roger santos sutalo trestena twente var xavisimons zusje