PSV wordt te laat wakker; uitgeschakeld in halve finale Amstel Cup

15 april 2003 19:19

PSV is er niet in geslaagd de finale van de Amstel Cup te bereiken. Uit bij FC Utrecht werd de halve finale met 2-1 verloren. Het leek er aanvankelijk niet echt op dat PSV uit was op de dubbel. In de eerste helft werd PSV vooral qua inzet afgetroefd. Het mocht blij zijn dat het bij een 1-0 achterstand bleef. Na een vrije trap mocht Van den Bergh in het centrum ongehinderd inkoppen. PSV creerde geen enkele uitgespeelde kans. FC Utrecht was wel continu gevaarlijk.

Aan het einde van de eerste helft herstelde PSV zich enigszins door wat tactische wijzigingen van Hiddink. PSV zette dat in de tweede helft voort met meer inzet. Het leek dan ook wachten op de 1-1. In plaats daarvan kwam de 2-0 uit de lucht vallen. Tanghe liep bij een voorzet uit de rug weg van Vogel en vergrootte de voorsprong tot 2-0. Een paar minuten was PSV van de kaart, alvorens het de druk weer opvoerde. Dat leidde tot een snelle aansluitingstreffer van Kezman in de 61ste minuut. Met nog een half uur te gaan kreeg PSV de kansen op de gelijkmaker. De bal ging er echter niet meer in. In een sfeervol Galgenwaard barstte na het fluitsignaal een groot feest los voor het door financiele zorgen geplaagde FC Utrecht.

PSV werd daardoor uitgeschakeld in de strijd om de Amstel Cup en kan zich nu helemaal gaan richten op het naderende kampioenschap. De dubbel zit er in het debuutjaar van Hiddink in ieder geval niet meer in.

Andr? Ooijer liep tegen zijn tweede gele kaart op in het bekertoernooi en zal dus de eerste bekerwedstrijd van volgend seizoen aan zich voorbij moeten laten gaan.