Transparent
Inloggen
Sluiten

Roger Schmidt: 'Dit is in Nederland de moeilijkste wedstrijd die je kan spelen'

24 oktober 2021 20:55

In gesprek met ESPN gaf Roger Schmidt aan dat zijn plan voor ongeveer zestig minuten gewerkt had. "Ajax was wel altijd gevaarlijk. Zij hebben natuurlijk veel kwaliteit voorin, maar ook wij hebben genoeg kansen gekregen", aldus Schmidt. "In de laatste 30 minuten gebruikten ze hun momenten en toonden ze hun kwaliteiten in de tegenaanval. We waren bij de 3-0 en 4-0 ook niet slim genoeg. Het was duidelijk dat het lastig zou worden om nog terug te komen. Dat hadden we veel slimmer moeten doen."

Gevraagd werd wat het verschil was tussen de ploegen in de Johan Cruijff Schaal en nu. "Ajax heeft zich ontwikkeld, maar dat doen ze al een paar jaar", zo gaf hij aan. "Zij zijn op dit moment wellicht op hun topniveau en hebben hun momenten absoluut benut."

Uiteindelijk moest Schmidt wel bekennen niet ziek te zijn van de nederlaag. "Dit hoort ook bij voetbal. Je speelt uit tegen Ajax, dat is in Nederland de moeilijkste wedstrijd die je kan spelen en ook Europees gezien een van de zwaarste", zei hij daarover. "Maar wij zijn PSV. We hebben een goede ploeg en op een goede dag kunnen wij van ze winnen. Dat hebben wij drie maanden geleden nog laten zien. Vandaag was een andere dag. We misten een paar spelers, maar dat wil ik niet als excuus niet gebruiken. We hebben donderdagavond nog moeten spelen. Ik wil daar verder niet over klagen, maar dat is wel gewoon een feit."




Tags

schmidt nederland roger espn excuus klagen tegenaanval topniveau

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.839 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

albert alcohol bakayoko brenet brobbey ehvdgxt excelsiorvriend gakpo izecson job koen lozano madueke maduro obelix obispo onzin paniek popcorn psvrijnwoude ridicuul rijbewijs roger santos sutalo trestena twente var xavisimons zusje