Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV wint na goede tweede helft ruim van FC Twente

30 oktober 2021 18:23
Foto: Pro Shots

PSV wint na goede tweede helft ruim van FC Twente; image source: Pro Shots

PSV heeft uiteindelijk een ruime overwinning weten te behalen tegen FC Twente. In het Philips Stadion werd met 5-2 gewonnen. Yorbe Vertessen en Carlos Vinícius maakten beiden twee doelpunten, terwijl ook Eran Zahavi wist te scoren.

PSV begon zwak aan de wedstrijd tegen FC Twente. In de openingsfase kregen de bezoekers al een grote kans nadat André Ramalho weggleed. Na een klein kwartier spelen kwam het zelfs op voorsprong nadat het middenveld Vlap liet lopen en hij daardoor eenvoudig voor de 0-1 kon zorgen.

Door de tegentreffer leek PSV wakker geschud te worden, want na een uitstekende aanval maakte Yorbe Vertessen een minuut later al de 1-1. Vanaf dat moment had de ploeg het duel in handen en dat leidde na een klein half uur spelen volgde dan ook de 2-1. Na een eveneens uitstekende aanval schoot Eran Zahavi de bal in het doel.

PSV leek vervolgens eenvoudig met de voorsprong de rust in te gaan, maar nadat Marco van Ginkel op het middenveld de bal verspeelde kwam FC Twente met een fantastisch afstandsschot uit het niets weer op gelijke hoogte. Ondanks dat het van grote afstand was, had Joël Drommel geen kans.

In de tweede helft nam PSV het heft direct in handen. Al snel kreeg Carlos Vinícius een grote kans, maar zijn inzet was te zwak. Op de doellijn kon zijn poging gekeerd worden, maar Vertessen schoot de rebound vervolgens hard binnen.

Vinícius moest daardoor nog altijd wachten op zijn eerste treffer voor PSV, maar enkele minuten later was het toch raak. Dit keer werd een schot van Zahavi gekeerd, maar de Braziliaan kon vervolgens hard binnen schieten. De spits was zichtbaar opgelucht met zijn doelpunt en enkele minuten later had hij zijn tweede bal er al in liggen. Hij werd door een goede actie van Zahavi diep gestuurd, omspeelde de doelman en schoot knap binnen.

Het duel was daarmee beslist, al bleef PSV jagen op meer doelpunten. Invaller Maximiliano Romero was met een schot op de paal nog het dichtst bij een treffer, terwijl hij in de laatste minuut in de handen van de doelman kopte. Het betekende dat PSV met 5-2 te sterk was voor FC Twente.




Discussieer mee op de forums


Tags

twente zahavi vertessen vinicius carlos eran betekende braziliaan dichtst doellijn drommel geschud ginkel jagen maximiliano omspeelde openingsfase opgelucht poging ramalho rebound romero verspeelde vlap wakker weggleed

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kou kroes madueke manolev praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie vip wedstrijdrapportage