Transparent
Inloggen
Sluiten

Zege op bezoek bij AS Monaco bijna noodzakelijk om goede kans op overwintering te houden

2 november 2021 12:59

Voor PSV staat er donderdag een zeer belangrijke wedstrijd op het programma. Om een goed uitzicht te houden op overwinteren in de Europa League is een overwinning op bezoek bij AS Monaco bijna een must. Door de nederlaag in de slotfase twee weken geleden in Eindhoven staan de Monegasken in de groep nu op een eerste plaats met drie punten meer dan PSV. Ook Real Sociedad staat boven PSV, zij spelen donderdag in eigen huis tegen het nog puntloze Sturm Graz.

Bij een eventuele nederlaag zal PSV echter nog niet uitgeschakeld zijn. Ervan uitgaande dat Sociedad weet te winnen van Sturm Graz betekent het wel dat PSV de laatste twee groepswedstrijden zal moeten winnen. De Spanjaarden mogen bovendien over drie weken dan ook niet winnen op bezoek bij AS Monaco. PSV zal dan vervolgens in de laatste speelronde op bezoek bij de huidige koploper van Spanje een zege moeten halen om alsnog te overwinteren in de Europa League.

AS Monaco kende afgelopen weekend geen goede generale, want op bezoek bij degradatiekandidaat Stade Brest werd verrassend met 2-0 verloren. Het betekent dat de ploeg in de Ligue 1 op een tiende plaats staat, maar de achterstand op een Champions League-plek is na twaalf duels nog altijd maar vijf punten.

PSV speelde al twee keer eerder een uitwedstrijd tegen AS Monaco en verloor daar nog nooit. In het seizoen 2003/2004 kwamen beide ploegen elkaar tegen in de groepsfase van de Champions League. Dankzij een doelpunt van Jan Vennegoor of Hesselink in de slotfase werd met 1-1 gelijk gespeeld tegen de uiteindelijke finalist van dat jaar. Een seizoen later kwamen beide teams elkaar opnieuw tegen, dit keer in de achtste finale van de Champions League. Door wederom een doelpunt van Lange Jan en ook een treffer van DaMarcus Beasley werd met 0-2 gewonnen.




Tags

monaco graz sociedad sturm beasley brest damarcus degradatiekandidaat generale hesselink ligue puntloze stade uitzicht vennegoor

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie exzfoxsy feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage