Transparent
Inloggen
Sluiten

'Duitse clubs hopen op komst van Roger Schmidt na dit seizoen'

3 november 2021 14:35 - Bild.de
Foto: Pro Shots

"Duitse clubs hopen op komst van Roger Schmidt na dit seizoen"; image source: Pro Shots

Volgens Bild hopen Eintracht Frankfurt, RB Leipzig en Hertha BSC na dit seizoen op de komst van Roger Schmidt na dit seizoen. De trainer heeft een aflopend contract bij PSV en ondanks dat de club hoopt deze te kunnen verlengen, zou Schmidt zelf twijfels hebben. Voor de jaarwisseling zou de trainer een beslissing moeten nemen, maar volgens het Duitse medium zijn er 'veel aanwijzigingen' dat Schmidt na dit seizoen zal vertrekken uit Eindhoven.

Meer op Bild.de
Tags

schmidt roger aanwijzigingen bild eintracht frankfurt hertha jaarwisseling leipzig

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


Tony the Tiger (geschorst)
4 weken geleden
Moet PSV maar eens een belletje plegen met Alfred Schreuder? Inmiddels een vrij man.
+2/-5

 
4 weken geleden
Lijkt me een fantastisch idee ja. Iemand aanstellen als trainer die hoofdtrainer is geweest bij maar liefst twee hele clubs en bij allebei na een jaar werd ontslagen omdat hij het zo geweldig gedaan heeft :denk Als je dan toch weer zo graag wil trollen, doe het dan in ieder geval niet zo opzichtig
+5/-1

 
Tony the Tiger (geschorst)
4 weken geleden
Wat ik lees is dat hij een soort van ‘meester brein’ was achter de prestaties van de Anja’s in de CL. Spelers liepen weg met hem.
+2/-4

 
4 weken geleden
Ik wil eerst zien hoe het de weken tot de winterstop gaat. Soms krijg ik het idee dat Schmidt dingen wil waar deze ploeg niet goed genoeg en stabiel genoeg voor is, met rare uitschieters als Feyenoord 0-4 en Ajax 0-5.
Het steeds wisselen van trainer los ook niet veel op. Elke trainer wil ook weer andere spelers gebruiken en dan heb je ook geen lange termijn beleid.
Ik ben er voor om Schmidt te houden, maar wel met goede aansturing van boven af. Dat rare wisselen is nu gestopt en hij past ook zijn systemen aan.
+7/-0

 
Tony the Tiger (geschorst)
4 weken geleden
Ik ken geen trainer die een dergelijk groot mandaat van bovenaf bij PSV heeft gekregen. Dat Ajax met een dergelijke selectie vorig seizoen kampioen werd vond ik normaal (ook dit seizoen eventueel wederom) maar jezelf zo voor joker zetten in bepaalde wedstrijden vind ik onacceptabel. Zeker de prestaties in nationale toppers is zorgwekkend. Ik zie weinig verbetering versus vorig seizoen in dat opzicht.
+6/-1

 
4 weken geleden
En als we een andere trainer voor de groep zetten houdt Drommel dan wel ballen tegen? Kunnen de backs het niveau dan wel aan? Wordt Gakpo dan niet continu onderuit geschopt, waardoor hij regelmatig geblesseerd is? Kan Madueke dan wel 2/3 keer per week 90 minuten voetballen? Zijn Gotze, Propper en Van Ginkel dan opeens wel weer op hun oude niveau? Wordt Zahavi dan opeens een doelpuntenmachine? Kunnen onze voetballers dan wel opeens een bal over 5/10 meter normaal in de loop of in de voeten spelen? Of is de kans dat we dan met 5-0 van Ajax verliezen gewoon net zo groot? Ik denk het laatste.
+3/-2

 
Tony the Tiger (geschorst)
4 weken geleden
Een paar van de spelers die je noemt zijn op voorspraak van Schmidt gekomen. Denk aan Zahavi oa. Schmidt koos voor een voetballende keeper en zag Lars vertrekken. Er is volop geinvesteerd. Van Gotze en van Ginkel wisten we vooraf dat er een groot risico bestond op fysiek gebied. Dat had onze technische/ medische staf ook moeten kunnen inschatten lijkt me? Schmidt heeft notabene zijn eigen mensen daarin kunnen aanbrengen. Ik kan me niet herinneren dat een PSV trainer de laatste 25 jaar zoveel inspraak heeft gehad. Toon en John hun cohonus hangen aan het blok!
+2/-1

 
4 weken geleden (gewijzigd)
Maar dat is geen antwoord op mijn vraag. Denk jij dat PSV opeens veel beter wordt als er een andere trainer voor de groep staat?
En dan heb ik er nog 1... Als Schmidt vertrekt vetrekken er dus ook een aantal spelers met hem. Welke trainer zie jij met dezelfde aantrekkingskracht, of beter, zodat er goede vervangers komen?
+3/-0

 
Tony the Tiger (geschorst)
4 weken geleden
Ik denk dat een vertrek van jongens als Zahavi, Gotze om er een paar te noemen op te vangen is. Welke jongens die zogenaamd zouden vertrekken maken het verschil? Doorgaans zijn het Gakpo en in mindere mate Madueke die het verschil maakten. Daarbij komt dat een aantal van dergelijke jongens nog een contract hebben. Maar wat mij betreft vertrekken er een paar.

Ik ben totaal niet bang voor een vertrek van Schmid. Wat is er eigenlijk voor progressie geboekt onder de beste man? Ik zie het echt niet. Er moet toch wel ergens een trainer te vinden zijn die begint on het setje te leren verdedigen om een voorbeeld te noemen?
+2/-1

 
4 weken geleden
En wat als Ramalho, Sangare en Madueke/Gakpo met Schmidt mee zouden gaan naar bv Leipzig? Lijkt me niet zo heel onrealistisch.

Ik kan me best voorstellen dat de progressie moeilijk te zien is, zeker nu de teleurstelling de boventoon voert, maar voordat Schmidt kwam werden we met de week slechter en slechter en was er dus sprake van een dalende lijn. Het lijkt me toch een stuk minder moeilijk om te zien dat we sinds Schmidt niet nog verder zijn weggezakt en dus iig de dalende lijn is gestopt. Het eerste jaar van Schmidt werd door corona nogal bemoeilijkt, waardoor het ,volkomen logisch natuurlijk, allemaal stukken minder snel gaat. De selectie is al niet zo heel sterk en behoorlijk blessuregevoelig. Als je dan ook nog wekenlang meerdere spelers moet missen door corona wordt het voor elke trainer wel heel erg lastig om progressie te boeken. Ook de transfermarkt was een bijzondere door corona, waardoor het (voor mij iig) niet zo vreemd is dat het moeilijk was om te versterken en we, misschien wel noodgedwongen, spelers moesten halen die we liever niet hadden gehaald. Je kunt immers niet met een nog smallere selectie gaan werken. Ik zie ook nog steeds niet hoe we opeens betere spelers kunnen halen als Schmidt vertrekt. Sterker nog.. ik denk dat we weer in een mindere vijver moeten gaan vissen.

Ik doe echt heel erg m'n best om te zien hoe we beter worden met een andere trainer maar dan moet je me wel een beetje meer helpen Tony.
+4/-0

 
4 weken geleden
Fantastische post. Gelukkig zijn er ook nog supporters die wel realiteitszin hebben
+3/-1

 
4 weken geleden
Fijn dat jij bepaalt wie realiteitszin heeft, de tijd zal het leren meneer ricardo.
+3/-1

 
4 weken geleden
Huh?
Wat gaat de tijd gaat ons leren? Realiteitszin?
+1/-0

 
4 weken geleden
De tijd gaat ons leren wie van ons realiteitszin heeft.
+1/-1

 
4 weken geleden
Uhm, de tijd bepaalt niet of iemand realiteitszin heeft.
+1/-0

 
3 weken geleden
Realiteitszin = Besef van werkelijkheid. Als hij nou zegt dat sommige hier geen realiteitszin hebben oftewel besef van de werkelijkheid van de huidige omstandigheden van PSV dan lijkt het me meer dan logisch dat de tijd zal uitwijzen wie er nou besef van de werkelijkheid heeft.
+1/-0

 
4 weken geleden
Schreuder werd volgens mij als onbetrouwbaar gezien omdat hij, volgens o.a. Kraay jr. en Advocaat, zaken richting de media lekte. Aan de andere kant vaak wel weer een goede band met spelers. Tsja, Schreuder, Letsch, Clement....of gewoon Schmidt die blijft.
+1/-0

4 weken geleden
We zullen zien de komende weken en maanden. Indien het succes er komt zal hij blijven. Indien de resultaten uitblijven zal het ook mede door de buitenwacht niet meer een goed huwelijk blijven.
In de winterstop weet je waar je staat. Als je donderdag wint in Monaco ziet de wereld er weer anders uit.
Vinicius, Vertessen, Obipso en Teze hebben wat mij betreft basisplaatsen verdiend en laat dat nou eens een maandje zo....
Vastigheid is belangrijk. Als Gakpo fit is dan is er denk ik geen plek meer voor Zahavi in de basis?
Van Ginkel misschien ook eens vervangen door Propper een hele wedstrijd ?
Gotze moet meer gaan brengen....
+2/-0

 
Tony the Tiger (geschorst)
4 weken geleden
Propper moet eerst maar eens fit zien te worden.
+2/-1

 
4 weken geleden
Ja maar dat geld ook voor Romero, Guti, Gotze, Madueke, Gakpo en van Ginkel.. ook nooit fit!
+2/-0

4 weken geleden
Dat is nog eens positief nieuws op de woensdag. Kan hij John de Jong mooi meenemen.
Houdoe en bedankt.

Misschien een combinatie van Wim Jonk en Philip Cocu als vervanging? Ik denk dat Philip het niet eens zo heel erg zou vinden om wat meer achter de schermen bezig te zijn.
+4/-4

4 weken geleden
Als Roger niet wil blijven kan hij beter nu opstappen. Alle tijd die nu in het aanleren van zijn systeem wordt gestoken is dan voor niets en we kunnen dan in de zomer opnieuw gaan beginnen. Ik zeg dus niet dat hij weg moet he, maar ik snap wel dat PSV nu wil verlengen.
+1/-2

4 weken geleden (gewijzigd)
Bovendien verbaast het me erg hoe vaak de naam van Cocu genoemd wordt. Ik ben zelf een groot Cocu fan en het deed me pijn om hier op het forum te lezen hoe er over hem gedacht werd toen hij hier nog trainer was. Voetbal niet om aan te zien, veel te verdedigend, niet uitgaan van eigen kracht, uitsluitend zijn (falende) vriendjes opstellen enz. Het merendeel was blij toen hij opstapte. En nu is hij opeens de oplossing ???
+4/-0

4 weken geleden
Ik deel die hoop van die Duitse clubs!
+2/-3

4 weken geleden
Duitse clubs staan in de rij. maar een handjevol successupporters wil m weg. wie heeft nu de meeste kijk op voetbal...
+12/-0

 
4 weken geleden
Blijkt wederom dat ook een stoeptegel een hoger verstandelijk vermogen heeft dan al die droeftoeters
+5/-1

 
4 weken geleden
Tja, die mensen denken dat een ontslag van Schmidt de deur opent naar kampioenschappen en europese successen. Dat is best droevig, want de teleurstelling zal weer net zo groot zijn als nu en vervolgens moeten de volgende koppen weer rollen.
+5/-0

4 weken geleden
Ik heb liever een beetje continuïteit. Nieuwe coach dan moet alles weer anders, is niet perse beter. Laten we in de winterstop gewoon evalueren, ik vind het nu nog te vroeg.
+7/-0

4 weken geleden
Laat gaan, laat gaan. Nul vooruitgang gezien in zijn tijdperk, terwijl de dieptepunten alleen maar dieper lijken te worden.

Van alle namen die nu al genoemd worden, een combinatie van jonk met schreuder+ van nistelrooij ? Klinkt me nog niet gek eigenlijk.
+2/-4

 
4 weken geleden
Mij klinkt dat wel heel gek: Jonk nog nooit bij een club die hoger dan de KKD speelt getraind en met hoop ruzie weg bij ajax destijds, Schreuder als hoofdtrainer heel matig en vNistelrooy net aangesteld als trainer van jong PSV. Zeg het maar.
+2/-0

 
4 weken geleden
Want ervaring bij een club op hoog niveau is wel een garantie voor succes? ...zie schmidt en legio andere voorbeelden. Cocu en v Bommel hadden überhaupt geen ervaring als hoofdtrainer van een eerste team, wat Jonk wel heeft. En ook Jonk heeft (om de vergelijking met Cocu en v Bommel door te trekken) ook "gewoon" bij ons psv gevoetbald he.

Dat jonk ruzie heeft gehad bij ajax, ik zie het probleem niet. Ervaring op hoog niveau (als assistent) kan schreuder dan wel inbrengen.
+2/-1

 
4 weken geleden
Volgens mij had Jonk ruzie met Bergkamp, en is Bergkamp later vertrokken omdat hij met bijna niemand goed overweg kon. Ik vond Jong op de TV wel sympathiek over komen, terwijl Bergkamp enorm arrogant was geworden. (jammer want maakte wel geweldige doelpunten in Eng)
+1/-0

4 weken geleden
Goed nieuws deze avond.
Vervanger is er al.
Koeman !
+1/-4

 
4 weken geleden
Dan moet je wel schermen langs het veld hangen zodat Koeman de langskomende treinen niet ziet ;)
+4/-1

 
4 weken geleden
Laat de trein nu langs het Philpis stadion komen, zal lastig worden!😉 On: onrust halverwege het seizoen is niet handig, tenzij het echt niet anders kan. En wie (behalve Koeman....😉) zou hem moeten vervangen en wéér hoogstwaarschijnlijk het systeem veranderen? Nee, einde seizoen evalueren, contractverlenging opschorten tot april/mei tussentijds proberen enigszins bij te sturen waar kan worden bijgestuurd. En hopen op minder tegenslag
+3/-0

4 weken geleden (gewijzigd)
Snel mogelijk afscheid van nemen. Zeker als meneer zelf twijfelt.. Daarna de Jong en Gerbrands nog weg!
+1/-2

4 weken geleden
Morgen winnen en direct verlengen! Dit is wat we al jaren wilde, verandering ipv jaknikkers. Verandering heeft tijd nodig. Ik zie het zeker wel zitten in schmidt en denk dat we nog hele mooie dingen onder hem gaan bereiken.
+7/-1

4 weken geleden
Zou het erg jammer vinden, hopelijk tekent hij bij. Mocht dat niet zo zijn dan zie ik wel heel graag een ervaren trainer met een vergelijkbare speelstijl komen zodat we hier in ieder geval op verder kunnen bouwen. Wellicht wat minder extreem en academisch, maar wel met hoge druk en na verovering zo snel mogelijk richting het doel van de tegenstander.

Maakt me verder niet uit hoe goed van Nistelrooy of een andere ex-international in de jeugd het zou doen, zie liever dat diegene nog een tussenstap maakt naar een ploeg als Utrecht. Als topclub hoor je naar mijn mening een ervaren trainer te hebben (en TD, maar als je de eerste leerjaren accepteert, dan ook wanneer hij zich nu lijkt te revancheren).

Ik vind het ook niet gek dat het Nederlands voetbal tegenwoordig een stuk interessanter is met Schmidt, Slot en Ten Hag als hoofdtrainer dan met Cocu, van Bommel, van Bronckhorst of de Boer. Al moet ik hier wel nog bij zetten dat Cocu naar mijn mening ook wel hele ongelukkige keuzes heeft gemaakt na PSV, hij haalde wel overwintering en gewoon een acceptable aantal punten (3 maal 83+?). Heel erg benieuwd naar het leer-/aanpassingsvermogen van van Bommel. Die anderen volg ik niet zo.

Hopelijk zou er dan een trainer komen die al een aantal seizoenen bij een middenmoter heeft laten zien dat ie met aantrekkelijk voetbal het merendeel van de wedstrijden wint van clubs met een kleiner budget en het de grotere clubs lastig kan maken.

Schmidt stond bij sommigen al met 2-0 achter toen hij bij PSV kwam, maar ik vind het nog steeds een geweldige zet en sowieso de beste die de Jong heeft gemaakt. Ik wil in ieder geval nooit meer een ex-speler van PSV horen zeggen dat er in het buitenland veel harder getraind wordt. We hebben jarenlang te veel in onze eigen vijver van trainers gevist en beginnen dit eindelijk goed te maken door meer naar het goede voorbeeld in het buitenland te kijken. Graag ook vaker ervaren spelers uit de grotere competities die de jeugd bij de hand kunnen nemen alla Guardado, Götze, Zahavi of wat verder terug Cocu en van Bommel.

En om een groot deel van mijn betoog onderuit te halen:
Misschien Cocu nog een kans geven nu hij wat meer ervaring heeft en een paar keer op zijn bek is gegaan, heeft qua resultaten zowel als speler (halve finale CL, 4 kampioenschappen) als als coach (overwintering CL, 3 kampioenschappen) nooit tegengevallen. Anders denk ik dat we weer over de grens moeten gaan kijken tenzij Slot het al snel beu is in de Kuip of mensen dan al overtuigd zijn van bijvoorbeeld Hake, naar mijn mening moet hij dit toch wel een stuk langer laten zien om in aanmerking te komen.
+3/-0

 
4 weken geleden
Je haalt idd. je betoog onderuit met je laatste alinea ;). Maar niet terecht. Buiten NL zit werkelijk niemand nog op een NL'se trainer te wachten, alleen in NL blijkbaar. Het NL'se voetbal is al een aantal jaar geen voorbeeld voor andere landen, het is ouderwets uit de tijd. Goed voetbal is vandaag de dag gebaseerd op de snelle omschakeling, niet meer op de leuke driehoekjes die het spel vertragen in het powervoetbal van vandaag de dag.(ajax is momenteel een uitzondering hierop, maar voor hoe lang?).
Dus je betoog is mi. gewoon goed. Overal zie je buitenlandse trainers, in NL relatief weinig, dus dat JdJ en ToonG verder zijn gaan kijken over de grens was heel verstandig. Iedereen kan iets anders vinden van Schmidt, maar niet dat hij niet op een moderne wijze PSV laat spelen, iets wat mi. doorgezet moet worden willen we weer mee gaan doen. De NL'se voetbalwijze zit op een dood spoor en laten we blij zijn met een andere invalshoek van Schmidt dan het trainersgilde hier.
+4/-0

 
Tony the Tiger (geschorst)
4 weken geleden
Wat heeft de door jou zo enorm bewierookte Schmidt ons tot nu toe gebracht? Leg dat eens uit middels de door jou regelmatig aangehaalde ‘stijgende lijn’ theorie
+1/-3

 
4 weken geleden
Ik zou van Schmidt niet naar Cocu overstappen. Ik waardeer de kwaliteiten van Cocu, maar de selectie is nu samengesteld op zeer aanvallend pressie voetbal terwijl Cocu meer het team op de eigen helft liet staat om te counteren. Schmidt durf misschien te veel en Cocu met 'scheitbakken-voetbal' te weinig, maar die overgang is vermoed ik te groot.
+4/-0

4 weken geleden
Mocht die inderdaad vertrekken zou Ronald Koeman geen goeie optie zijn dan?
+1/-4

4 weken geleden
Laat maar gaan. Schmidt brengt PSV ook niet naar een hoger niveau. Zijn aanwezigheid trekt wel spelers over de streep om voor PSV te kiezen. Zijn speelwijze is heilig en dat werkt in zijn nadeel. Ik zou zeggen haal Cocu terug en laat hem bijstaan door Wim Jonk, Fred Grim of Henk Fraser. Ik vind hun allemaal vakkundig goede trainers. Cocu is een icoon en liet PSV niet altijd mooi spelen maar wel realistisch naar de mogelijkheden. Ga alsjeblieft niet van Nistelrooy voor de leeuwen gooien.
+1/-2

4 weken geleden
Naar mijn mening is het nog te vroeg om het te hebben over beëindiging van het contract tussen PSV & Roger Schmidt.

Sowieso is de ontstane situatie, een krakkemikkige selectie met weinig perspectief op fysieke verbetering en qua veldspel zeer pover team, zijn puinhoop (en die van John de Jong). Dus laat hij/laten zij die dan ook maar opruimen c.q. oplossen. Of althans een poging daartoe ondernemen.

Dan kan in de winterstop de (tussen)balans worden opgemaakt. Hopelijk komt PSV het restant van het speelprogramma voor de winterstop goed door en "overleeft" het Groningen, dan gaan wij de, op dat moment, cruciale kraker thuis tegen de concurrent perspectiefrijk in, althans op papier. Dat zijn een hoop ifs & buts, maar de concurrent heeft ook nog enige hordes te nemen.

Verloopt het seizoen uiteindelijk niet voorpoedig, dan lijkt mij het afscheid daar. Uiteraard dan ook tussen PSV en John de Jong, de architect van al dat fraais. Wordt PSV, tegen alle verwachtingen & verhoudingen in, alsnog kampioen, zal Schmidt zelf wel gaan cashen en zitten wij nog wel aan De Jong vast.

De klokt tikt gestaag voort, het volk mort, lukt het het technische kader om het tij ten goede te doen keren? Ik ben benieuwd, benieuwd en sceptisch.

Tot slot valt het mij op dat forummers door medeforummers worden uitgemaakt voor droeftoeter en andere scheldwoorden, louter & alleen omdat men er een andere mening op nahoudt. Een beetje jammer dit.
+2/-0


Registreer je nu via deze link bij onze bookmaker en krijg op je eerste storting van maximaal 20 euro een free bet van hetzelfde bedrag cadeau!PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

afgeschaald basarnhem beperken clubsporters code corona drommel emotioneel enerzijds families feyenoord golf griep griepje griepseizoen heerenveen horeca ivermectine kabinet kapitale koe kont kous lichaamsbeweging scorendemiddenvelderaub vaccin vaccinatiegraad vaccineren variant zorg