Transparent
Inloggen
Sluiten

Gehavend PSV wint probleemloos van Fortuna Sittard

7 november 2021 16:25
Foto: Pro Shots

Gehavend PSV wint probleemloos van Fortuna Sittard; image source: Pro Shots

PSV heeft het derde blok aan wedstrijden afgesloten met een eenvoudige zege. Op bezoek bij Fortuna Sittard werd met 1-4 gewonnen. Bruma maakte twee treffers, terwijl ook Ritsu Doan en Ibrahim Sangaré scoorden.

PSV begon goed aan het duel in Sittard en kreeg al snel een enorme kans via Carlos Vinícius. Dankzij een geweldige redding van een van de verdedigers van Fortuna ging de bal echter niet in het doel.

Vanwege de vele afwezigen had Roger Schmidt al flink moeten puzzelen in zijn opstelling. Binnen een kwartier moest de eerste wissel al plaats vinden omdat Jordan Teze met een hamstringblessure uitviel.

Halverwege de eerste helft werd ook André Ramalho ook plotseling gevaarlijk met een schot van afstand. De poging leek eenvoudig te keren, maar doelman Van Osch verkeek zich op het schot en kon met veel moeite nog net voorkomen dat Vinícius de rebound kon binnen werken.

Gezien het veldspel leek het een kwestie van tijd tot de openingstreffer van PSV zou volgen. Fortuna was namelijk nog geen enkele keer in de buurt van Joël Drommel gekomen. Die treffer kwam er dan ook via invaller Ritsu Doan. De Japanner zette de aanval zelf op en kon uiteindelijk na een heerlijke pass van Eran Zahavi de bal binnen tikken.

In de tweede helft leek PSV het iets lastiger te hebben met Fortuna. De thuisploeg ging iets meer op zoek naar een doelpunt. Het was echter toch PSV dat toesloeg en wederom via een invaller. Bruma was direct na rust binnen de lijnen gekomen en na een geweldige lange bal van André Ramalho kon hij de 0-2 eenvoudig binnen werken.

Niet veel later was ook een derde invaller dicht bij een doelpunt. Bij een corner kwam Marco van Ginkel binnen de lijnen. Zijn kopbal kon nog net van de lijn gehaald worden. Ruim een kwartier voor tijd kwam alsnog de 0-3. Nadat PSV met zes man ten aanval ging was het uiteindelijk Ibrahim Sangaré die wist te scoren.

Al snel volgde een tegentreffer. Achterin wqs er opeens een groot gat. Olivier Boscagli liet vervolgens als laatste man de aanvaller van Fortuna lopen. Drommel werd omspeeld, waarna de bal tegen de paal ging. Ongelukkig ging de bal vervolgens via Ramalho alsnog in het doel.

Fortuna leek weer vertrouwen te krijgen in een resultaat, maar vlak voor tijd sloeg PSV opnieuw toe. Na een goede counter maakte Bruma uit een pass van Vinícius zijn tweede treffer. Het was enkele minuten later ook de eindstand.




Discussieer mee op de forums


Tags

fortuna bruma ramalho vinicius doan drommel gehavend sangare boscagli carlos counter eran ginkel jordan kwestie osch poging puzzelen rebound roger schmidt teze toesloeg verkeek wqs zahavi

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.845 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kou kroes madueke manolev nederland praag psvrijnwoude renners romario rvc santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie utrecht vip wedstrijdrapportage