Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV laat Philips Stadion uit voorzorg grondig inspecteren

12 november 2021 10:16 - NOS.nl
Foto: Pro Shots

PSV laat Philips Stadion uit voorzorg grondig inspecteren; image source: Pro Shots

Het ministerie van Binnenlandse Zaken heeft deze week een brief gestuurd naar alle stadioneigenaren in Nederland met de oproep om de stadions grondig na te laten kijken. Waar clubs als Ajax en Feyenoord het niet nodig vinden, geeft veiligheidscoördinator Marc van de Laar van PSV aan dat dit bij het Philips Stadion wel zal gaan gebeuren. "We hopen dat het tegen het einde van dit jaar is afgerond", aldus Van de Laar tegenover de NOS. "Maar dit is een systeem waarbij de bouwer zelf zijn eigen stadion kan keuren. Zeg maar de slager die zijn eigen vlees keurt. Daarmee voorkom je niet wat er bij FC Twente, AZ en NEC is gebeurd."

PSV heeft dit afgelopen jaren al aangekaart bij de KNVB. "Er moet een onafhankelijke keuringsinstantie komen", zo geeft Van de Laar aan. "Niet dat we onze eigen constructeur niet vertrouwen, maar dan hanteren we in Nederland tenminste een lijn en kan het minder snel fout gaan. Het klinkt misschien raar, maar in Nederland zijn er geen specifieke eisen gesteld ten aanzien van de bouw van een stadion."

De KNVB laat in een reactie weten dat ook zij voorstander zijn van het voorstel van PSV. Er loopt al een wetsvoorstel voor wijziging van regelgeving in de bouw, maar deze zal niet eerder dan in het voorjaar worden voorgelegd aan de Tweede Kamer. De voetbalbond roept wel alle stadioneigenaren op om gehoor te geven aan het verzoek vanuit Den Haag.

Meer op NOS.nl




Tags

laar nederland inspecteren knvb stadioneigenaren voorzorg bouwer brief constructeur feyenoord keuren keuringsinstantie nos slager twente veiligheidscoordinator vlees voorgelegd voorjaar voorstander wetsvoorstel

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 jaar geleden
Je zou eerder verwachten van AZ dat ze dat aankazen ;). Aangezien voetbalclubs niet al te veel bulken van het geld, zal er op de huidige manier niet al te veel gebeuren. Misschien moet er toch weer een flinke ramp plaatsvinden voordat er iets gebeurt.
+4/-0

 
2 jaar geleden
Scherp! Viel mij ook meteen op.

Betonrot. Destijds. Staat mij nog goed, haarscherp, voor de geest.
+1/-0



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.845 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kou kroes madueke manolev nederland praag psvrijnwoude renners romario rvc santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie utrecht vip wedstrijdrapportage