Transparent
Inloggen
Sluiten

Weer een stap dichterbij titel na winst op FC Twente

19 april 2003 18:59

Verslaggever: RvW

PSV heeft zaterdagavond een regelmatige overwinning behaald op FC Twente. Het werd uiteindelijk 2-0 voor de Eindhovenaren. Jan Vennegoor of Hesselink zette PSV in de eerste helft op een 1-0 voorsprong via een halve omhaal. Mateja Kezman scoorde in de tweede helft zijn 28ste goal van het seizoen. Hij benutte een penalty nadat Robben ten val was gebracht in het strafschopgebied.

Bij PSV speelde Kooiman zijn eerste competitiewedstrijd in het doel van PSV. Het was tegelijk een jubileumwedstrijd, want het betekende zijn 250ste duel in het betaalde voetbal. Hiddink startte verder met dezelfde groep die afgelopen dinsdag van FC Utrecht verloor.

De eerste helft van PSV was vrij plichtmatig. De ploeg gaf FC Twente geen kans, maar speelde in een te laag tempo om het publiek echt te verwennen en om voor een grote score te kunnen gaan. Jan Vennegoor of Hesselink opende de score. Na een half uur leek hij een assist van Vogel niet voorbij de uitkomende Boschker te krijgen. In tweede instantie schoot hij via een soort halve omhaal alsnog raak.

In de tweede helft was PSV fanatieker. Het schakelde een tandje hoger en kreeg dan ook meer kansen. In de 65ste minuut werd de wedstrijd beslist. Robben werd neergelegd in het strafschopgebied. Kezman ging achter de bal voor zijn 28ste treffer van het seizoen. Na zijn eerdere misser schoot hij nu hard en feilloos in.

De Joegoslaaf ging vervolgens door voor zijn 29ste. Het zat echter niet mee. Onder andere de lat hield hem van meer doelpunten af.

PSV zette met de 2-0 zege opnieuw een belangrijke stap richting het kampioenschap. Die zou PSV niet meer mogen ontgaan. Met nog zes wedstrijden te gaan heeft ploeg acht punten voorsprong op Ajax.

[wedstrijdverslag volgt later]

Meer op




Tags

twente dichterbij hesselink kezman robben titel vennegoor betekende boschker fanatieker hiddink joegoslaaf jubileumwedstrijd kooiman mateja misser plichtmatig schakelde tandje uitkomende utrecht val verwennen vogel wedstrijdverslag

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.845 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke overmars praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage