Sterk PSV zet Vitesse eenvoudig opzij

20 november 2021 18:30

Sterk PSV zet Vitesse eenvoudig opzij; image source: Pro Shots

PSV heeft de thuiswedstrijd tegen Vitesse op overtuigende wijze naar zich toe getrokken. De equipe van Roger Schmidt speelde vooral in de eerste helft erg goed, wat resulteerde in een 2-0 voorsprong via Sangaré en Bruma. Na rust was het spektakel een stuk minder te noemen, waardoor er ook geen doelpunten meer vielen.

PSV speelde een erg sterke eerste helft in een leeg Philips Stadion. De gedachten gingen daarbij weer even terug naar vorig seizoen, waarbij het merendeel van de duels niet toegankelijk was voor supporters. Hopelijk blijft het dit seizoen beperkt tot een handjevol speelrondes. Ook zonder de steun van het thuispubliek maakte PSV er een mooie eerste helft van. Met goed voetbal - misschien wel het beste wat we dit seizoen hebben gezien - werd subtopper Vitesse alle kanten op gespeeld. Daarbij kwamen ook nog eens twee prachtige doelpunten, waardoor de ruststand op 2-0 werd bepaald. Na 20 minuten opende Sangaré het bal, door een slecht weggewerkte bal van Rasmussen ineens op de slof te pakken. Het leer verdween prachtig in de verre hoek achter doelman Schubert. Ondanks de schoonheid van de 1-0, bleek het niet de mooiste van de twee doelpunten te zijn. De 2-0 volgde namelijk uit een nauwkeurig afgemeten voorzet van Mario Götze die met het hoofd werd teruggelegd door Vinicius op Bruma. De Portugees aarzelde geen moment en schoot de bal uit de lucht in de kruising.

Na de thee speelde de ploeg van Roger Schmidt wat terughoudender. Vitesse kroop iets meer uit zijn schulp en kwam wat vaker op de helft van PSV, maar de beste kansen bleven voor de thuisploeg. Ook hier ontbrak echter de overtuigingskracht om de voorsprong uit te breiden. Vlak voor tijd leek de ingevallen Romero de 3-0 nog te maken, maar zijn doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. De wedstrijd werd vakkundig uitgespeeld en dat bracht de Eindhovenaren aan kop van de Eredivisie. Morgen komen naaste concurrenten Ajax en Feyenoord in actie.

Aanstaande donderdag speelt PSV om 21:00 uur het thuisduel in de Europa League tegen Sturm Graz.