Eenvoudige zege voor PSV tegen Sturm Graz

25 november 2021 22:52

Eenvoudige zege voor PSV tegen Sturm Graz; image source: Pro Shots

PSV heeft eenvoudig weten te winnen in de Europa League. Door de 2-0 thuiszege tegen Sturm Graz heeft de ploeg overwintering in de Europa League in eigen hand. Carlos Vinícius en Bruma zorgden voor de treffers.

PSV had tegen de Oostenrijkers vanaf het begin direct volop de bal. De passing was echter veel te slordig waardoor er nauwelijks kansen kwamen in de eerste helft. De ploeg van Roger Schmidt kwam er maar een keer echt doorheen. Na een schitterende aanval leek de 1-0 in de lucht te hangen, maar door een slechte pass van Bruma kon de bal alsnog weggewerkt worden.

Toch zou PSV het rustsignaal alsnog ingaan met een voorsprong. Bij Sturm Graz leken ze achterin opeens volledig de kluts kwijt. Na een paar slippertjes in de verdediging werd Mario Götze onderuit gehaald door de keeper en de bal ging op de stip. De doelman koos wel de goede hoek, maar de penalty van Carlos Vinícius was te hard.

PSV begon vervolgens een stuk scherper aan de tweede helft. Al snel kreeg Götze een goede mogelijkheid, maar zijn kopbal ging naast het doel. Al snel volgde alsnog de 2-0. Na een goede aanval kon Bruma de bal in het doel werken. Nog even werd door de VAR gekeken of het geen buitenspel was, maar dat bleek niet het geval en het doelpunt bleef dus staan.

Het duel was hiermee direct gespeeld. Sturm Graz was het vertrouwen in een resultaat kwijt en PSV leek het verder wel te geloven, zodat het duel eenvoudig uitgespeeld kon worden. In de slotfase zette PSV nog een keer aan en wist invaller Yorbe Vertessen ook te scoren, maar vanwege buitenspel werd die treffer afgekeurd.

Vlak voor tijd was er voor Jeremy Antonisse een mooi moment. De aanvaller van Jong PSV kwam als invaller binnen de lijnen en maakte daarmee zijn Europese debuut voor PSV. Doelpunten vielen er ook in de resterende minuten niet meer, zodat PSV een eenvoudige overwinning wist te boeken.