Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV wacht al bijna tien jaar op competitiewinst in Heerenveen

26 november 2021 23:58

Voor PSV staat zondagmiddag een uitduel tegen sc Heerenveen op het programma. De Friezen kennen tot nu toe een wisselvallig seizoen en staan na dertien speelrondes op een tiende plaats. Afgelopen weekend werd er na een knotsgekke fase in de tweede helft wel met 2-1 gewonnen van Willem II.

Uitduels tegen sc Heerenveen zorgen vaak voor problemen bij PSV. Tot nu toe speelde PSV 28 keer in Heerenveen voor de Eredivisie en wist daarin 11 keer te winnen. Het duel eindigde 10 keer in een gelijkspel en 7 keer werd er verloren. De laatste jaren is sc Heerenveen echter uitgegroeid tot een echte angstgegner, want in december 2011 wist PSV voor het laatst voor de Eredivisie te winnen in Heerenveen. Drie maanden later werd er overigens ook voor de beker nog gewonnen in Friesland. Sindsdien werd er vijf keer gelijk gespeeld en ging PSV vier keer onderuit. Vorig seizoen eindigde het duel nog in een 2-2 gelijkspel.

PSV komt zondagmiddag tegenover een oud-speler te staan, aangezien Heerenveen-middenvelder Siem de Jong in het seizoen 2016/2017 op huurbasis in Eindhoven speelde. Hij kwam toen in 23 officiële wedstrijden tot 6 doelpunten voor PSV.




Tags

heerenveen competitiewinst eredivisie angstgegner friesland jong knotsgekke uitduels uitgegroeid wisselvallig

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.839 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

albert baka bakayoko bosz brobbey crisy ehvdgxt excelsiorvriend izecson job koen maduro obelix obispo onzin paniek popcorn psvrijnwoude ridicuul roger santos schandalige sutalo teze til trestena var volslagen xavisimons zusje