Transparent
Inloggen
Sluiten

Ritsu Doan: 'Roger Schmidt gaf me het vertrouwen met een goed gesprek'

29 november 2021 11:00 - VI.nl
Foto: Pro Shots

Ritsu Doan: "Roger Schmidt gaf me het vertrouwen met een goed gesprek"; image source: Pro Shots

Na de wedstrijd tegen sc Heerenveen gaf Ritsu Doan tegenover Voetbal International aan dat Roger Schmidt de reden is dat hij nog altijd bij PSV speelt. "Ik had goede herinneringen aan Duitsland. Ik kwam terug van de Olympische Spelen en had een goede discussie met de coach. Ik was eerlijk tegenover hem, want dat gesprek was een belangrijk moment voor mij. Hij gaf me het vertrouwen met een goed gesprek", aldus Doan.

De international van Japan ging verder: "Ik ben blij dat ik hier kan spelen. Ik speel aardig de laatste weken, maar voor mij is het belangrijk om goed te blijven spelen in de komende weken. Ik moet op mezelf focussen en denk dan ook niet aan andere spelers."

Meer op VI.nl




Tags

doan roger schmidt duitsland heerenveen japan

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 jaar geleden
In mijn optiek levert hij momenteel ook meer creatieviteit op het middenveld dan Mario Gotze. Ik zou hem dan ook graag eens op 10 willen zien ipv Mario. Momenteel na Sangare misschien ook wel de beste speler op het veld momenteel.
+2/-0

 
Averpsv (geschorst)
2 jaar geleden
Götze is gewoon een miskoop gebleken. Iemand anders was allang tot de grond afgemaakt. Voegt helemaal niks toe
+3/-4

 
2 jaar geleden
Whaha.. je maakt een grapje toch?
+2/-1

 
 
2 jaar geleden
Omdat Gotze by far de beste voetballer in de selectie is.
+2/-1

 
Averpsv (geschorst)
2 jaar geleden
Wanneer gaan we dat zien dan? Hoeveel doelpunten, assist en key passes heeft hij de afgelopen twee seizoenen gehad. Het is allemaal heel vrijblijvend zonder efficiëntie. Het is een zaal voetballer. Edwin grunholz was een een wereld voetballer in de zaal. Maar op het veld was het niks
+2/-1

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
Zodra er spelers om hem heen staan die ook een beetje kunnen voetballen en hij weer gewoon de taken krijgt die bij hem horen.
Heb je Gotze gezien afgelopen zondag? En dan bedoel ik of je ook echt hebt gezien waar hij allemaal mee bezig was. Het zal mij niet verbazen als Gotze de meeste meters heeft gemaakt. En nee, dat zou niet zo moeten zijn. Die tijd en energie zou hij beter in andere zaken kunnen steken. Mja... de rest.
+1/-1

2 jaar geleden
Die heeft heel erg goed zijn kans gepakt.
Samen met Sangare de eerste die je op het formulier zet.
+1/-1

2 jaar geleden
Zonder twijfel de beste Japanse voetballer in een PSV-shirt ooit.
+3/-1

2 jaar geleden
Ik had weinig verwachtingen van Doan, Bruma en Guti. Ze kwamen erin omdat alle anderen in de ziekenboeg zaten. Tot mijn verbazing doen ze het beter dan de jongens die eruit gehaald zijn. Voor het eerst sinds maanden lijkt het weer ergens op.
+2/-1

 
2 jaar geleden
Ik vind Bruma een lieve jongen, maar doet hij het beter dan Gakpo? Doan speelt nu ook leuk, maar Madueke heeft echt wel veel betere dingen laten zien dan wat Doan nu brengt. Madueke heeft ook wel eens een mindere wedstrijd gespeeld, maar toch. Guti doet het wel beter dan Van Ginkel al vind ik hem nog steeds erg vlak spelen. Ben het dus niet met je eens.
+2/-1

 
2 jaar geleden
Doan is momenteel veel beter in de combinatie en een speler vrij zetten dan Madueke. In acties lijkt Madueke beter maar dat lijkt mij meer optisch maar niet in efficiëntie. Ook is Doan veel beweeglijker niet in balbezit, dan Madueke. Madueke heeft de potentie maar zal moeten groeien.
+2/-1

 
2 jaar geleden
Ik weet niet precies wat je bedoelt met 'optisch' beter in acties? Madueke vind ik meer een speler die met een actie een paar man passeert en Doan vind ik meer een speler die als een soort extra 10 speelt. Misschien bedoel je dat? Als je efficiëntie qua statistieken bedoelt dan doet Madueke het met 6 goals uit 16 wedstrijden toch wel flink beter dan Doan met 2 uit 11.
+1/-1

 
2 jaar geleden (gewijzigd)
Met optisch bedoel ik dat vooral goede acties op de voorgrond staan bij hem. Madueke draagt echter niet-in-balbezit weinig bij, maar is een actie-speler en beweegt buiten dat bijna niet. Als je hem zou vergelijken met ook Vertessen, vind ik momenteel Vertessen beter, multifunctioneler en kan ook scoren. Ik heb Madueke een tijdje geobserveerd, en ivg met Doan, maar draagt buiten acties heel weinig bij. Doan beweegt heel veel en is erg goed tussen de linies. Efficiëntie qua statistieken is voor goals eenvoudig te meten, voor bijdrage aan het spel moeilijker, maar mi. is Doan nu meer waard dan Madueke voor dit PSV. Hoop dat Madueke dat dadelijk gaat logenstraffen.
+1/-1

 
2 jaar geleden
Qua rendement wel. Voor een spits is het iig fijner om met Bruma en Doan te spelen. De spits wordt nu namelijk meerdere keren aangespeeld voor de goal. Zahavi kreeg nooit een bal van Gakpo of Madueke.
+1/-0

2 jaar geleden
Heel fijn dat PSV spelers als Doan, Bruma en mauro in de selectie heeft nu we zoveel blessures hebben. Als onze basisspelers straks weer fit zijn, moeten ze zich terug in het elftal knokken en dat komt de kwaliteit en opties ten goede.

Oook wel een complment waard an Schmidt dat hij deze spelers op zo'n beangrijk moment met weinig ritme snel en optimaal laat renderen. Ook spelers als Obispo zitten er nog steeds bij. Hopen dat we deze weken nu goed doorkomen en met fittere selectie aan 2022 beginnen.
+2/-0

2 jaar geleden
Tja, niet goed genoeg maar bij gebrek aan geld en gebrek aan beter moeten we er nu maar tevreden mee zijn.
Hopen dat hij in de zomer een mooie club vindt en PSV er een grote zak geld voor krijgt, zodat we ons weer kunnen versterken. Bruma idem. En dan mannen graag, geen jongetjes die net boven de eettafel uit komen.
+1/-1



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

albert baka bakayoko bosz brobbey crisy ehvdgxt excelsiorvriend izecson job koen maduro obelix obispo onzin paniek popcorn psvrijnwoude ridicuul roger santos schandalige sutalo teze til trestena var volslagen xavisimons zusje