PSV wint ruim van FC Utrecht en zet indrukwekkende reeks voort

4 december 2021 18:23

PSV wint ruim van FC Utrecht en zet indrukwekkende reeks voort; image source: Pro Shots

PSV heeft de indrukwekkende zegereeks tegen FC Utrecht verder uit weten te breiden. In het Philips Stadion werd met 4-1 gewonnen. Cody Gakpo, André Ramalho, Ritsu Doan en Phillipp Mwene scoorden de doelpunten.

PSV begon in een kletsnat Philips Stadion nog belabberd aan de wedstrijd en werd direct onder druk gezet door de ploeg uit de Domstad. Utrecht kon er in de beginfase al een paar keer gevaarlijk uitkomen en na ruim tien minuten sloegen ze al toe. Bij een hoekschop liet Carlos Vinícius zijn man lopen zodat Van der Hoorn volledig vrijstaand kon binnen koppen.

Ook na die goal veranderde er aanvankelijk weinig aan het spelbeeld. PSV kon er een paar keer wel gevaarlijk uit komen, maar de passing was vervolgens zo zwak dat er aanvallend geen gevaar kwam. Langzaam kwam PSV echter beter in het spel en het eerste schot op doel was dan ook direct raak. Cody Gakpo veroverde de bal na goed druk zette, ging de combinatie aan met Mauro Júnior en verraste vervolgens de doelman in de korte hoek met een hard schot.

Niet veel later was het opnieuw raak. Een corner van PSV werd kort genomen, waarna de doelman van Utrecht volledig mis zat bij de voorzet van Gakpo. Uiteindelijk kon André Ramalho daardoor vanuit moeilijke positie de 2-1 binnen tikken.

Ook hierna kwam het gevaar van PSV. Na een goede actie van Bruma schoot de Portugees op de paal, terwijl Vinícius in de blessuretijd de lat raakte. Uit de daaropvolgende hoekschop leek PSV wel een penalty te moeten krijgen, maar Makkelie floot direct voor het einde van de eerste helft.

In de tweede helft was het snel alweer bijna raak. Na een knappe een-twee tussen Gakpo en Ritsu Doan werd het schot van de Japanner knap gekeerd door doelman Paes. Het bleek voor Utrecht al snel uitstel van executie, want enkele minuten later schoot Doan alsnog de 3-1 binnen. De VAR riep Makkelie nog naar de zijlijn vanwege vermeend hinderlijk buitenspel, maar de scheidsrechter ging hier niet in mee en het doelpunt bleef staan.

Het duel leek hiermee gespeeld te zijn en PSV kon het duel eenvoudig uitspelen. Dat leidde twintig minuten voor tijd tot het eerste doelpunt van Phillipp Mwene in het shirt van PSV. Dat werd overigens voorafgegaan door een uiterst onsportieve actie van FC Utrecht. Bruma speelde de bal uit vanwege een blessure bij Utrecht terwijl PSV met twee man ten aanval kon gaan. Op de zachte terugspeelbal naar Drommel werd echter direct volle bal druk gezet. Ze kregen daar enkele seconden later echter de deksel vol op hun neus toen de 4-1 aan de andere kant werd binnen geschoten.

In de resterende minuten gebeurde er aan beide kanten niets meer, zodat het duel in een ruime zege voor PSV eindigde.