Transparent
Inloggen
Sluiten

Roger Schmidt: 'Ik ben blij dat we deze lastige wedstrijd gewonnen hebben'

4 december 2021 19:52

In gesprek met ESPN was Roger Schmidt erg tevreden met het resultaat van zijn ploeg. "Het was een moeilijke wedstrijd. Het is altijd lastig als je tegen een sterke tegenstander speelt en zelf niet jouw beste dag hebt", aldus Schmidt. "We waren niet in de eerste helft niet zo scherp als we afgelopen weken waren, ook niet in de totaliteit. In de rust hebben we het tactisch daarom iets aangepast en controleerden daarna de wedstrijd beter. We waren ook altijd gevaarlijk in de counter en scoorden op de juiste momenten. Ik ben blij dat we deze lastige wedstrijd gewonnen hebben."

Schmidt zag in zijn selectie bovendien drie spelers terugkeren na blessures. "Helaas ontbraken vandaag wel Mario Götze en Davy Pröpper, maar hopelijk kunnen zij ook snel weer aansluiten", zo gaf hij aan. "Het is wel heel goed dat zij wel weer terug zijn en dat ze ook minuten hebben kunnen maken. Ze kunnen hun ritme en vertrouwen weer opbouwen, want we hebben nog vijf belangrijke wedstrijden te gaan."

De trainer werd ook gevraagd naar de vorm van Ritsu Doan. "De spelers bepalen uiteindelijk zelf of ze spelen of niet. Dat ligt niet aan mij", zei hij daarover. "Ik beoordeel alleen op wat ze doen tijdens de trainingen en in de wedstrijden. Op basis daarvan maak ik de beslissingen, dus uiteindelijk bepalen ze zelf of ze spelen of niet."




Tags

schmidt roger controleerden counter doan espn gotze opbouwen totaliteit

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.844 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kou kroes madueke manolev nederland praag psvrijnwoude renners romario rvc santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie utrecht vip wedstrijdrapportage