Transparent
Inloggen
Sluiten

Danny Makkelie: 'Niet iedere speler die in de baan van het schot staat is per direct strafbaar'

4 december 2021 20:55

In gesprek met ESPN werd scheidsrechter Danny Makkelie gevraagd waarom hij de 3-1 van Ritsu Doan goedkeurde. "Ik werd door de VAR naar de zijkant geroepen en zag daar wat ik ook al tijdens de wedstrijd zag", aldus Makkelie. "Op moment als die PSV'er schiet is het vooral Zagre die het zicht van de keeper belemmerd. Daar heeft hij voornamelijk last van. Op moment als de bal voorbij Zagre is, is Gutiérrez al uit de baan van het schot."

Dat Érick Gutiérrez een beweging maakte om de bal te ontwijken was ook niet bepalend. "Er zijn een aantal aspecten die van belang zijn", legde Makkelie uit. "Heeft de keeper vanaf het begin van het schot goed zicht op de bal. Hij had vooral last van Zagre. Op moment als de bal voorbij Zagre is, heeft hij voortdurend zicht gehad op de bal. Als je op beelden kijkt, zie je dat ook. Wat Gutiérrez ook nog doet, is dat hij beweegt uit de baan van het schot. Hij gaat juist weg uit het gezichtsveld van de keeper, dus maakt meer ruimte voor de keeper om te kijken."

Volgens de scheidsrechter zijn er ook een paar richtlijnen. "Niet iedere speler die in de baan van het schot staat is per direct strafbaar", zo gaf hij aan. "Dat heeft ook met de afstand tot de keeper te maken. Heeft de keeper als die bal voorbij de speler is gegaan nog tijd en afstand om iets met die bal te kunnen doen? Als Gutiérrez in de vijf meter had gestaan was het een andere situatie geweest. In dit geval staat hij er ver buiten. Voor mij is dit een doelpunt en dat vinden mijn assistenten ook."




Discussieer mee op de forums


Tags

baan makkelie gutierrez zagre danny strafbaar belemmerd beweegt doan espn gezichtsveld goedkeurde ontwijken var

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.845 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bastard bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage