Transparent
Inloggen
Sluiten

'RB Leipzig wil Roger Schmidt in winterstop al vastleggen als nieuwe trainer'

5 december 2021 20:55 - Kicker.de
Foto: Pro Shots

"RB Leipzig wil Roger Schmidt in winterstop al vastleggen als nieuwe trainer"; image source: Pro Shots

Volgens het Duitse Kicker ziet RB Leipzig in Roger Schmidt de ideale kandidaat om de nieuwe trainer te worden. De trainer van PSV werd in diverse Duitse media al gelinkt aan de huidige nummer elf van de Bundesliga en nu zou RB Leipzig daadwerkelijk hopen dat Schmidt de overstap wil maken. Directeur Oliver Mintzlaff van de Duitsers gaf zondag in een ander interview al aan dat ze in de winterstop een trainer willen aantrekken die tijdens de tweede seizoenshelft voor de groep zal staan.

Kicker meldt daarbij wel dat het de vraag is of Schmidt tussentijds kan vertrekken bij PSV. Volgens het Eindhovens Dagblad is zowel bij PSV als bij Schmidt zelf momenteel geen issue. In het contract van de trainer is geen clausule opgenomen, dus PSV kan een transfersom vragen bij een tussentijds vertrek. Tegenover het ED heeft de club laten weten dat de ploeg zich nu voorbereidt op de wedstrijd tegen Real Sociedad.

Algemeen directeur Toon Gerbrands heeft tegenover De Telegraaf gereageerd op de geruchten. Gerbrands maakt zich daar geen zorgen over. "Zijn naam is al bij zoveel clubs genoemd", aldus Gerbrands. "We zijn samen in gesprek over de toekomst. Daarbij gaat het ook over zaken als de invulling van de selectie volgend seizoen. Het eerste gesprek hebben we achter de rug en binnenkort volgt er een tweede gesprek. Beide partijen zitten er comfortabel in en we ervaren geen grote tijdsdruk."

Meer op Kicker.de




Tags

schmidt leipzig gerbrands roger kicker bundesliga mintzlaff oliver sociedad telegraaf tijdsdruk

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 jaar geleden
Leipzig heeft meer mogelijkheden dan PSV. Maar Schmidt gaat ook geen kampioen worden in Duitsland want dat kan alleen met Bayern München. In Nederland wordt hij ook niet kampioen want Ajax is het aan zijn stand verplicht om kampioen te worden. Mocht Schmidt vertrekken dan vraag ik me af hoe verder met o.a. zijn aankopen. Ik denk dat Schmidt wel inwisselbaar is maar dan is de nieuwe weg die PSV in wilde slaan mislukt.
+1/-0

2 jaar geleden
Ik blijf sterke twijfels houden of hij wel zo goed bij ons past.
En off-topic, ga eens heel snel Brands bellen of die hier weer wil komen!
+1/-0

 
2 jaar geleden
Ind
Effe snel schakelen naar Brands.
Evt Cocu of Koeman effe overhalen
+1/-0

2 jaar geleden
Op AN,wordt Ten Hag als topkandidaat bij Leipzig gezien.😁
+2/-0

2 jaar geleden (gewijzigd)
Met Cocu of Koeman wordt PSV zeker wel kampioen. Ik dacht het niet. Schmidt dit seizoen zijn project af laten maken en kijken of meer dan een 2e plaats haalbaar is. Na dit seizoen kan alsnog gekeken worden of er toekomst is in Eindhoven voor deze trainer.
+6/-0

 
2 jaar geleden
Eerst maar eens 2e worden, momenteel staan we gewoon 3e.
+1/-0

2 jaar geleden (gewijzigd)
Denk niet dat Schmidt vertrekt, lijkt me sterk dat hij niet gewoon bijtekent, zijn werk is nog lang niet af hier. Schmidt is niet verpest door dat gekke 'ik mag de trein niet missen'-syndroom, wat blijkbaar bijna standaard is geworden in de voetbalwereld.
+8/-0

2 jaar geleden
Tja ik laat het maar op mij afkomen, wij hebben er toch geen invloed op.

Verder ben ik nog niet overtuigd. Ja het gaat tot nog toe beter dan vorig seizoen, maar slechter kan ook niet.

PSV heeft, mede gezien aankoopbeleid, carte blanche gegeven, dus moreel gezien kan hij het iig niet maken om in de winterstop te vertrekken.

Misschien een goede suggestie: maak PSV kampioen en vervolgens een mooie overstap. Deal?
+3/-0

2 jaar geleden
PSV moet deze maand de basis leggen voor strijden op 3 fronten na de winterstop. De focus moet erop om de komende 3 eredivisie wedstrijden NEC uit, RKC uit te winnen om het in Eindhoven goed af te sluiten met 3 punten tegen GAE. Op deze manier ga je de winterstop in ,om goed en fit de uitwedstrijd in Groningen in winst om te zetten ,daar moet alles op gericht zijn. PSV heeft op deze manier alles in eigen hand als het gaat om het landskampioenschap in de wetenschap dat ajax in de tussentijd AZ , Feyenoord ,FCU en dus PSV voor de kiezen krijgt ,wat niet gegarandeerd 12 punten zijn. Door bekeren tegen Fortuna sittard is ook een must ,en de kraker tegen Real Sociedad is de eerstvolgende wedstrijd ,een gelijkspel is voldoende om verder in de europa league te gaan ,sowieso speelt PSV na winterstop europees in het minste geval conference league.3 hoofdprijzen om voor te spelen. Pole position .Vorig seizoen heeft Schmidt door omstandigheden ,nieuwe spelers ,corona uitbraak ,interlandvoetbal ,blessures , lege stadions ,geen chemie in het elftal kunnen krijgen doordat mede door deze omstandigheden spelers ook vormverlies kregen .Zijn speelwijze lijkt nu zijn vruchten af te gaan werpen nu de reserves speeltijd hebben benut om hun oude vorm weer op te pakken ,gelet op de basisspelers die fit terug gaan keren lijkt er een 2e seizoenshelft aan te komen waarin de puzzel nu in elkaar gaat vallen, chemie lijkt gevonden. PSV moet juist nu de ingeslagen weg met Roger Schmidt ingaan ,en doorpakken .Het elftal in de zomer versterken . PSV was een reus die gestrekt lag ,maar op aan het staan is . Bevestig dit maar in Sociedad !!
+2/-0

2 jaar geleden
"We zijn samen in gesprek over de toekomst. Daarbij gaat het ook over zaken als de invulling van de selectie volgend seizoen."

Ik kan me voorstellen dat Schmidt meer verwacht van de TD/scouting. Hij wordt nou niet bepaald verwend door JdJ met kwaliteitsaankopen... Je verkoopt met Malen de topscorer van vorig seizoen en wat komt er voor terug: Vinicius....... die bovendien, mocht hij überhaupt nog gaan draaien, na volgend seizoen weer gratis de deur uit loopt.
+1/-0



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.844 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kou kroes madueke manolev praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie vip wedstrijdrapportage