Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV heeft aan gelijkspel genoeg voor overwintering in Europa League

7 december 2021 22:24

Voor PSV staat er donderdagavond een loodzware wedstrijd op het programma, aangezien dan het uitduel tegen Real Sociedad op het programma staat. De ploeg van Roger Schmidt heeft aan een gelijkspel genoeg om te overwinteren in de Europa League. Indien de Spanjaarden weten te winnen zal PSV na de winter uitkomen in de Conference League.

Real Sociedad begon ijzersterk aan de eigen competitie, maar heeft het de laatste weken wat lastiger. Na vier keer puntverlies in de laatste zes duels is het inmiddels gezakt naar de vijfde plaats in La Liga. Sociedad maakt echter wel al het hele seizoen vooral in eigen huis een sterke indruk. Afgelopen weekend verloor het pas voor het eerst in eigen stadion nadat koploper Real Madrid met 0-2 te sterk bleek.

Historisch gezien heeft PSV het bovendien ook vaak erg moeilijk op Spaans grondgebied. PSV speelde al 16 keer eerder in Spanje een duel in Europees verband en alleen vorig seizoen wist het te winnen. Granada werd toen met 0-1 verslagen. In totaal speelde PSV 5 keer gelijk en verloor het 10 keer. Ook in het gouden seizoen 1987/1988 wist het gelijk te spelen in Spanje. In de halve finale van de Europa Cup 1 werd dankzij het rollertje van Edward Linskens met 1-1 gelijk gespeeld.




Tags

sociedad conference edward granada grondgebied historisch ijzersterk linskens madrid roger rollertje schmidt

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.845 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke overmars praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage