Transparent
Inloggen
Sluiten

KNVB presenteert speeldagenkalender voor komend seizoen

9 december 2021 10:53 - KNVB.nl
Foto: Pro Shots

KNVB presenteert speeldagenkalender voor komend seizoen; image source: Pro Shots

De KNVB heeft de speeldagenkalender voor komend seizoen bekend gemaakt. De Eredivisie zal volgend seizoen beginnen in het weekend van 5 tot en met 7 augustus, terwijl een week eerder de Johan Cruijff Schaal zal plaats vinden. Vanwege het WK in Qatar zal de Eredivisie ruim twee maanden stil komen te liggen. Het eerste deel van competitie eindigt in het weekend van 11 tot en met 13 november, terwijl in het weekend van 6 tot en met 8 januari de Eredivisie weer hervat zal gaan worden.

De KNVB meldt bovendien dat er in de Eredivisie slechts één midweekse speelronde zal zijn. Op zondag 28 mei staat dan de laatste competitiewedstrijd op het programma.

Volgens de voetbalbond is er bij de clubs gevraagd naar de voorkeuren over de competitiestart, de herstart van de Eredivisie en het einde van de competitie. Daarnaast is er ook gesproken met de gemeentes, politie, ESPN en het Supporterscollectief Nederland. Nadat de KNVB tot een concentspeeldagenkalender was gekomen en de clubs hierop hebben gereageerd is de definitieve speeldagenkalender tot stand gekomen.

Meer op KNVB.nl




Tags

eredivisie knvb competitiestart concentspeeldagenkalender espn gemeentes nederland qatar supporterscollectief voorkeuren

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 jaar geleden
Top idee, dat WK in de winter. Hopelijk meteen de laatste keer.
+2/-0

 
2 jaar geleden
Verschrikkelijk, it's all about the money...
+1/-0

2 jaar geleden
Wat een waanzin, hahaha, ik mag lijden dat Oranje meteen aan de bak mag! Wordt dan topvoorbereiding van een week.

Natuurlijk bizarre situatie dit, maar ik laat mijn waardeoordeel even open tot na volgend seizoen: wie weet worden wij wel kampioen?
+1/-0

 
2 jaar geleden
Ik denk dat oranje zich gewoon 3 weken voorbereid, en dat de clubs het maar moeten oplossen.
+1/-0

2 jaar geleden
Zie er de zonnige kant van in. In de wintermaanden is de kans op coronamaatregelen groter, en daarmee ook de kans op wedstrijden zonder publiek. Zie het als het uitzitten van een schorsing tijdens een blessure… verder natuurlijk ziel verkocht aan de duivel door de fifa
+1/-0

2 jaar geleden
Het maakt me niet zoveel uit. Vanwege de corona wordt publiek toch elke keer niet toegelaten en daarnaast is het spel van PSV zo bedroevend dat ik nog niet weet of ik mijn seizoenkaarten sowieso wel verleng.
+1/-0



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kroes madueke malaise manolev nederland oogt overmars praag psvrijnwoude rvc santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie utrecht vip wedstrijdrapportage