Zwak PSV na nederlaag tegen Sociedad verder in Conference League

9 december 2021 20:39

Zwak PSV na nederlaag tegen Sociedad verder in Conference League; image source: Pro Shots

PSV zal na de winterstop verder moeten in de Conference League. Na een zeer zwakke wedstrijd ging de ploeg met 3-0 onderuit tegen Real Sociedad. Bovendien werd Ibrahim Sangaré van het veld gestuurd.

PSV leek het duel vanaf het begin direct onder controle te willen nemen en ging op zoek naar de goal. Het was echter Real Sociedad dat de eerste kans kreeg. Na slordig balverlies en een misser van Olivier Boscagli kon Isak alleen op het doel af. Joël Drommel wist met een goede redding een tegentreffer te voorkomen.

Zijn Spaanse collega moest niet veel later ook in actie komen. Een poging van Cody Gakpo leverde voor hem weinig problemen op. Een schot van Phillipp Mwene na een uitstekende actie van Ibrahim Sangaré zorgde voor meer gevaar, maar de keeper wist die tot corner te verwerken.

Lange tijd gebeurde er vrij weinig op het veld, maar tien minuten voor rust werd PSV plotseling gevaarlijk. Gakpo veroverde goal de bal, waarna Bruma de bal buiten de zestien op de lat krulde.

Vanuit het niets kwam de thuisploeg enkele minuten later op voorsprong. Mwene maakte hands in het strafschopgebied en de penalty werd vervolgens in het doel geschoten.

In de eerste helft speelde Real Sociedad al vrij verdedigend, na rust trokken de Spanjaarden zich massaal terug. Het lukte PSV maar niet om door de muur te komen en na een enorme fout van Érick Gutiérrez stond het plotseling 2-0.

Voor PSV werd het nog erger. Noni Madueke was net hersteld van een hamstringblessure en na een invalbeurt van vijf minuten moest hij vanwege een nieuwe hamstringblessure alweer gewisseld worden, zijn vierde al van dit jaar. Bovendien werd Sangaré een kwartier voor tijd met een lachwekkende tweede gele kaart van het veld gestuurd.

Diep in blessuretijd kwam er ook nog de 3-0 overheen.