Transparent
Inloggen
Sluiten

Promovendus NEC inmiddels al ruim een maand zonder zege

10 december 2021 23:11

Zondagavond komt PSV weer in actie voor de Eredivisie. Voor de ploeg van Roger Schmidt staat dan de uitwedstrijd tegen promovendus NEC op het programma. De Nijmegenaren kenden een uitstekende start van de competitie, maar wisten in de laatste vier duels niet te winnen en staan nu op een elfde plek in de competitie.

PSV speelde voor de Eredivisie 40 keer eerder in Nijmegen tegen NEC. Tot nu toe werd er 21 keer gewonnen, 13 keer gelijk gespeeld en 6 keer ging de ploeg onderuit. De grootste overwinning is 0-5. Dat lukte in de seizoenen 1995/1996 en 2002/2003. De laatste editie in het seizoen 2016/2017 werd met 0-4 gewonnen.

De selectie van NEC kent een speler met een verleden bij PSV. Aanvoerder Rens van Eijden is namelijk afkomstig uit de jeugdopleiding van PSV en kwam uiteindelijk tot één officiële wedstrijd in het eerste elftal, in 2007 als invaller tegen Liverpool. Van Eijden zal vanwege een zware knieblessure echter niet in actie komen zondag.




Tags

promovendus eijden eredivisie editie liverpool nijmegenaren rens roger schmidt

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

albert alcohol bakayoko brenet brobbey ehvdgxt excelsiorvriend gakpo izecson job koen lozano madueke maduro obelix obispo onzin paniek popcorn psvrijnwoude ridicuul rijbewijs roger santos sutalo trestena twente var xavisimons zusje