PSV flikt het in de laatste minuut en gaat aan kop van Eredivisie

12 december 2021 21:59

PSV flikt het in de laatste minuut en gaat aan kop van Eredivisie; image source: Pro Shots

PSV heeft de koppositie in de Eredivisie weten te pakken. In de laatste minuut werd op bezoek met 1-2 gewonnen. Yorbe Vertessen en Carlos Vinícius zorgden voor de doelpunt.

PSV leek goed aan het duel te beginnen en ging op zoek naar het doelpunt. Het was echter NEC dat al snel op voorsprong kwam. Joël Drommel verkeek zich op een vrije trap, zodat de rebound eenvoudig in het doel kon worden getikt.

Ook na de tegentreffer ging de ploeg van Roger Schmidt op zoek naar een doelpunt, maar kreeg het aanvallend helemaal niets voor elkaar. Het was zelfs de thuisploeg die wederom gevaarlijk werd, maar dit keer liet Drommel zich niet verrassen in de korte hoek. Pas na een half uur werd PSV gevaarlijk. Een pass van Cody Gakpo was echter te scherp, zodat Bruma de bal bij de tweede paal niet kon binnen tikken.

Ook via een vrije trap van Mauro Júnior werd PSV nog gevaarlijk, maar de doelman van NEC wist deze wel goed weg te werken. PSV ging daarom met een achterstand de rust in.

In de tweede helft leek PSV iets scherper uit de kleedkamer te komen. Het was echter wederom NEC met de eerste kans. Dit keer kon Drommel wel uitstekend redding brengen. Ook PSV kreeg al snel een mogelijkheid, maar Ibrahim Sangaré schoot tegen een verdediger aan.

Na iets meer dan een uur spelen leek het dan toch gelijk te worden. Uit de kluts werkte Sangaré na een hoekschop de bal in het doel, maar omdat hij buitenspel stond greep de VAR in.

PSV voerde de druk wel flink op na de afgekeurde treffer, al werd het buiten een van richting veranderd schot van Mario Götze amper gevaarlijk.

Een kwartier voor tijd kreeg NEC plotseling een enorme kans. PSV stond dermate hoog op het veld dat Tavsan op zijn eigen helft al voorbij de laatste PSV'er was. Drommel wist uiteindelijk redding te brengen. Götze kreeg in korte tijd vervolgens weer twee goede mogelijkheden, maar vond steeds de doelman op zijn weg.

Tien minuten voor tijd was het dan alsnog gelijk. Invaller Yorbe Vertessen kopte uit een corner de 1-1 binnen.

Vlak voor tijd greep Roger Schmidt in en haalde hij Jordan Teze van het veld en kwam Maximiliano Romero binnen de lijnen als extra spits.

Het inbrengen van de Argentijn had direct gevolgen. De spits verlengde spectaculair een voorzet van Philipp Max, zodat Carlos Vinícius in de laatste minuut van de reguliere speeltijd de 1-2 binnen tikte.

Om bizarre redenen werden er liefst negen minuten blessuretijd gegeven. Daarin kwam PSV echter niet meer in gevaar, zodat de zege een feit was.

De overwinning had nog een groot positief gevolg. Omdat eerder op de dag Feyenoord gelijkspeelde tegen FC Groningen en AZ won van Ajax is PSV na zestien speelrondes de koploper van de Eredivisie.