Transparent
Inloggen
Sluiten

Roger Schmidt: 'Niet normaal hoe Maximiliano Romero die bal geeft'

12 december 2021 23:39

Roger Schmidt gaf in gesprek met ESPN aan blij te zijn dat PSV nu bovenaan in de Eredivisie staat. "Natuurlijk zijn we daar blij mee", aldus Schmidt. "Het lijkt altijd makkelijk dat als je de concurrenten punten ziet verliezen en dan maar even drie punten pakt en naar huis gaat. Maar zo gaat dat niet in het voetbal. Je moet gewoon tot het einde vechten."

De trainer ging verder: "Het was vandaag een lastige wedstrijd. NEC speelde erg dapper en vocht overal voor. Na die goal werd het erg moeilijk voor ons. In de eerste helft kregen we de oplossing niet gevonden aanvallend. Dat ging in de tweede helft beter, maar het duurde lang voordat de doelpunten kwamen. We bleven in onszelf geloven en uiteindelijk verdienden we ook om te winnen."

In de slotfase ging het beter lopen bij PSV. "De tegenstander had natuurlijk ook al veel gegeven", zo gaf hij aan. "Aan het eind waren we scherper voor de goal, hadden ook meer kracht in de duels en waren in staat om met veel spelers aan te vallen. We konden tot veel kansen komen. De eerste goal had eerder kunnen vallen, maar het belangrijkste is dat je rustig blijft en gewoon blijft aanvallen. Daarom wonnen we uiteindelijk nog."

Schmidt was vooral lovend over de 1-2. "Het was een fantastische aanval. Al vanaf de opbouw, een fantastische voorzet en niet normaal hoe Maximiliano Romero die bal geeft. Een beetje zoals Ibrahimovic", zei hij daarover. "Het was voor hem natuurlijk een moeilijke tijd met al die blessures. Ik heb hem verteld dat als hij voor Kerst een doelpunt maakte hij naar zijn familie in Argentinië mag, maar ik heb hem nu gezegd dat deze assist ook voldoende is."




Tags

schmidt maximiliano roger romero argentinie dapper eredivisie espn ibrahimovic opbouw scherper vocht

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kou kroes madueke manolev nederland praag psvrijnwoude renners romario rvc santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie utrecht vip wedstrijdrapportage