Transparent
Inloggen
Sluiten

Bekertoernooi begint voor PSV met thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard

13 december 2021 22:47

Voor PSV begint woensdagavond het toernooi om de TOTO KNVB Beker. De ploeg van Roger Schmidt neemt het in het eigen Philips Stadion op tegen Fortuna Sittard. PSV hoefde in de eerste ronde nog niet in actie te komen omdat het actief was in Europa. Fortuna Sittard speelde wel en wist daarin te winnen van TOP Oss. Dat was lange tijd de laatste overwinning die ze wisten te behalen. Na zes nederlagen op rij in de Eredivisie wist het afgelopen weekend te winnen van PEC Zwolle. De Limburgers zijn inmiddels afgezakt naar de zestiende plek.

PSV speelde twee keerder eerder tegen Fortuna Sittard voor de beker. In het seizoen 1976/1977 werd met 1-0 gewonnen, terwijl Fortuna in 1999 in de halve finale met 1-3 te sterk was. Vorige maand troffen beide ploegen elkaar in Limburg al voor de competitie. PSV wist toen eenvoudig met 1-4 te winnen. Bruma maakte twee treffers, terwijl ook Ritsu Doan en Ibrahim Sangaré tot scoren kwamen.

PSV komt woensdag tegenover twee oude bekenden te staan aangezien Yanick van Osch en Nigel Lonwijk beiden in de jeugdopleiding hebben gespeeld. Tot een officieel duel in het eerste elftal kwamen ze nooit, al behoorde Van Osch wel drie seizoenen tot de A-selectie.




Tags

fortuna osch bekenden bruma doan eredivisie keerder knvb lonwijk nigel oss pec roger sangare schmidt

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.845 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kou kroes madueke manolev nederland praag psvrijnwoude renners romario rvc santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie utrecht vip wedstrijdrapportage